Γράφτηκε από: 
την Post Production Media

Π.Π. Enduro – 3ος Αγώνας Γρεβενά

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη Σιαφαρικα
Πανελλήνιο Πρωταθλημα Enduro
3ος γύρος, Γρεβενά, 13 Μαΐου 2017
Φωτογραφίες: Θοδωρής Ερμήλιος/PPM
 
Με τον Βασίλη Σιαφαρίκα (Honda) να παίρνει και πάλι τη νίκη στην τελευταία ειδική ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του διήμερου αγώνα των Γρεβενών. Επικράτησαν τα φαβορί σε όλες τις κατηγορίες, με τους νικητές των δύο πρώτων γύρων να συνεχίζουν το σερί τους. 
Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda) επικρατεί στη γενική κατάταξη EnduroGP και ταυτόχρονα παίρνει την τρίτη του νίκη στην Ε3. Με απίστευτα αποθέματα ενέργειας σε έναν δύσκολο λόγω ζέστης αγώνα, ο 37 ετών Γρεβενιώτης αναβάτης κατάφερε να αντεπιτεθεί στο τέλος του αγώνα και να επιβληθεί με μικρή διαφορά του συντοπίτη του Γιάννη Παυλίδη (ΤΜ).
 
Οι δύο αναβάτες ξεχώρισαν από τις πρώτες ειδικές μεταξύ των σαράντα ενός συμμετεχόντων, με τις μεταξύ τους διαφορές να κρίνονται στις λεπτομέρειες. Τελικά η εμπειρία του πολυπρωταθλητή Σιαφαρίκα έκρινε την έκβαση της μάχης. Σε όλες τις κατηγορίες επικράτησαν οι νικητές των προηγούμενων δύο γύρων, ενώ με τη συνολική διάρκεια των ειδικών να πλησιάζει τη μία ώρα, οι διαφορές μεγάλωσαν και έλλειψαν οι ανατροπές της τελευταίας στιγμής.
Στην Ε1 ο Γιάννης Παυλίδης για μία ακόμη φορά απέδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και πως δύσκολα θα απειληθεί στη μάχη του πρωταθλήματος. Πιο πίσω και πάλι οι Αλέξης Ζώρας (ΚΤΜ) και Παναγιώτης Κακολύρης (Yamaha) συμπλήρωσαν το βάθρο χωρίς ωστόσο αυτή τη φορά να καταφέρουν να κερδίσουν κάποια ειδική απέναντι στις δυνατότερες μοτοσυκλέτες των υπόλοιπων κατηγοριών.
 
Στην Ε2 η νίκη του Δημήτρη Βαγγελάκου (Yamaha) δεν ήταν έκπληξη, ωστόσο η άνοδος του Μιχάλη Ντουζένη (ΤΜ) στη δεύτερη θέση για πρώτη φορά φέτος ήταν εντυπωσιακή. Επική μάχη για το τρίτο σκαλί του βάθρου με τον Γιάννη Τρίγκα (Beta) να επικρατεί οριακά (0.7”) του Γιώργου Κοινωνά (Yamaha).
Απόλυτος πρωταγωνιστής της Ε3 δεν ήταν άλλος από το νικητή της Γενικής, Σιαφαρίκα που δε συνάντησε κανένα εμπόδιο στη μάχη για τη νίκη της κατηγορίας. Οι Χρήστος Παπαθεοδώρου (Honda) και Λεωνίδας Λεοντιάδης (Honda) φρόντισαν να μετατραπεί το βάθρο της κατηγορίας σε “υπόθεση Honda” παίρνοντας τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.
Εύκολες νίκες για μία ακόμη φορά για τους Δημήτρη Μπάκα (Husqvarna) και Θανάση Γκαγκανάτσιο (ΚΤΜ) στις κατηγορίες Νέων και Βετεράνων με τους δύο αναβάτες να μπαίνουν και στη δεκαπεντάδα της Γενικής κατάταξης.
Αύριο Κυριακή, στην ίδια διαδρομή θα πραγματοποιηθεί ο τέταρτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και ο δεύτερος γύρος του Κυπέλλου Βόρειας Ελλάδας.
 
Δείτε εδώ αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα της Γενικής Κατάταξης...