Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Π.Π. Enduro – Βέροια 2019: Μια ανάσα από την αυλαία

Ένας εξαιρετικός αγώνας

Στα υπέροχα χώματα της Βέροιας, διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο έκτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro, που αποτέλεσε παράλληλα και τον δεύτερο αγώνα του Πρωταθλήματος Β. Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, η διαδρομή για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν 180 χιλιόμετρα, ενώ η παραλλαγή για το Βορείου Ελλάδος, ήταν 140 χιλιόμετρα αντίστοιχα. Ο καλός καιρός ήταν σύμμαχος, παρά την βροχή που είχε πέσει πριν από δύο μέρες, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στην διαδρομή, ενώ και οι δύο μικρές ειδικές (μία τύπου ΜΧ και μία πιο εντουράδικη) συγκέντρωσαν πλήθος θεατών, καθώς ήταν εύκολα προσβάσιμες από την άσφαλτο.

Οι συμμετοχές συνολικά έφτασαν τις 70, ένας όχι και τόσο μεγάλος αριθμός, αλλά παρ' όλα αυτά ο συναγωνισμός ήταν έντονος και το θέαμα χορταστικό. Ο μεγάλος νικητής στην Γενική, άλλα και στην Ε2 ήταν ο Αλέξης Ζώρας. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι αρχικά την πρωτοπορία την είχε ο Κακολύρης, αλλά κατά την διάρκεια του αγώνα ο Ζώρας ανέβασε την απόδοσή του και πήρε τη νίκη αυξάνοντας και την βαθμολογική του διαφορά.

Δυνατές μάχες είχαμε και στην Ε3, όπου η νίκη κρίθηκε στην τελευταία ειδική, με τον Σιαφαρίκα να κερδίζει πάνω στο νήμα. Στην Ε1 νικητής ήταν ο Δημήτρης Βαρσάμης, ενώ στις κατηγορίες ΕS και EN επικράτησαν οι Μαραγκός και Γκαγκανάτσιος αντίστοιχα.

Παρακάτω ακολουθούν τα πλήρη αποτελέσματα του αγώνα, ενώ στο Gallery μπορείτε να δείτε πλήρες φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα της Βέροιας.