Γράφτηκε από: 
τον Κώστα Γκαζή

Fausto Gresini - Storia Di Un Sognatore: Βιβλίο - φόρος τιμής στον Fausto

Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 125, και επιτυχημένος Διευθυντής της Gresini Racing
Κυκλοφόρησε στα ιταλικά το βιβλίο “ Fausto Gresini - Storia Di Un Sognatore ”, που αποτίει φόρο τιμής στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή και μετέπειτα manager Fausto Gresini, ο οποίος έφυγε άδικα το 2021 από επιπλοκές του νέου Κορωνοϊού.
 
Το βιβλίο των 208 σελίδων υπογράφουν οι Marco Masetti και Enrico Borghi, με φωτογραφίες του Mirko Lazzari, ο οποίος αναφέρει πως η ιδέα ξεκίνησε από την ίδια την οικογένεια Gresini, με την πρόταση να γίνεται από τον γιο του Fausto, Lorenzo.
 
Ο Fausto Gresini ήταν δυο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής με μοτοσυκλέτα 125 κυβικών της Gareli, το 1985 και το 1987.
 
Αφού τελείωσε την καριέρα του ως αναβάτης, ο Gresini έγινε ένας άκρως επιτυχημένος Διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας Gresini Racing, κερδίζοντας πέντε Παγκόσμιους Τίτλους. Δύο Παγκόσμιους Τίτλους στα 250 κ.εκ. με την Aprilia και τον Daijiro Kato, τον τίτλο της Moto2 το 2010 με τον Toni Elias, τον τίτλο της Moto3 με τον Jorge Martin το 2018, και τον τίτλο της MotoE του 2019 με τον Matteo Ferrari. Δυο εξαιρετικά ταλαντούχοι αναβάτες της Gresini Racing με τεράστιες δυνατότητες, ο Daijiro Kato και ο Marco Simoncelli έφυγαν δυστυχώς νωρίς κι αυτοί. Ο Fausto Gresini απεβίωσε μετά από δύσκολη μάχη με τον νέο Κορωνοϊό στις 23 Φεβρουαρίου του 2021. Ήταν μόλις 60 χρονών.
 
Πλέον, η Gresini Racing αποτελεί μια από τις δορυφορικές ομάδες της Ducati στο MotoGP, ενώ δραστηριοποιείται παράλληλα τόσο στην Moto2 όσο και στη Moto3 αλλά και στο ιταλικό Πρωτάθλημα, με Διευθύντρια τη χήρα του Gresini, Nadia Padovani.
 
Το βιβλίο “Fausto Gresini - Η ιστορία ενός ονειροπόλου / οραματιστή” είναι στα ιταλικά, κοστίζει 23 ευρώ, και θα το βρείτε ΕΔΩ και σε επιλεγμένα δικτυακά βιβλιοπωλεία.