Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών: Δοκιμαστική ασφαλτόστρωση και πρόβα για την ανανέωση!

Νέα άσφαλτος στην πίστα των Σερρών

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι διαδικασίες της δοκιμαστικής ασφαλτόστρωσης στην πίστα των Σερρών, που κάλυψαν αρκετά τετραγωνικά ξεκινώντας από την pit lane στο σημείο εξόδου, μπροστά από την γραμματεία, μέχρι και την ένωση με τον κύριο ασφαλτοτάπητα.

Πρόκειται για το πρώτο σημαντικό βήμα προς την πλήρη ανανέωση της πίστας των Σερρών, μία διαδικασία που οι αγωνιζόμενοι και όσοι την επισκέπτονται θέλουν εδώ και καιρό να γίνει, αν και τα οποία προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί από την προηγούμενη ασφαλτόστρωση είχαν διορθωθεί με ιδιαίτερα ικανοποιητικό τρόπο.

Από την δοκιμαστική ασφαλτόστρωση σήμερα λήφθηκε δείγμα το οποίο και στάλθηκε για ανάλυση ώστε να αποσαφηνιστεί πως πληροί τις προδιαγραφές και παράλληλα εκτιμήθηκε από τα συνεργεία του Δήμου η ποιότητα των εργασιών.

Με τα αποτελέσματα των αναλύσεων και το τελικό πόρισμα, θα δωθεί το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι εργασίες και για την κύρια πίστα, ενδεχομένως και μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Η καλύτερη πίστα των Βαλκανίων ανανεώνεται λοιπόν και αποκτά νέα άσφαλτο. Κάτι που περιμέναμε να γίνει εδώ και τρία χρόνια όταν και ο Δήμος Σερρών εξασφάλισε την χρηματοδότηση του έργου μέσω προγράμματος ΣΑΤΑ και περίμενε την αποδέσμευση του ποσού.

Σε παλαιότερη συνέντευξη του Δημάρχου Σερρών με το ΜΟΤΟ, δόθηκε η διαβεβαίωση πως οι εργασίες θα εκτελεστούν από τους πλέον ικανούς για αυτή την δουλειά και με υψηλές προδιαγραφές για την άσφαλτο, περιμένοντας τότε την αποδέσμευση του ποσού μέσω του προγράμματος που ήταν θέμα καθαρά διαδικαστικό, για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Με την σημερινή δοκιμαστική ασφαλτόστρωση, δίνεται η εκκίνηση για την πλήρη ανανέωση της πίστας τις επόμενες ημέρες.