Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Το California Superbike School στην "Κιβωτό του Κόσμου"

Μία κίνηση ανθρώπινης αλληλεγγύης

Οι άνθρωποι του California Superbike School προχώρησαν τις ημέρες των γιορτών σε μια σπουδαία κίνηση, δείχνοντας έμπρακτα την στήριξή τους στο έργο της "Κιβωτού του Κόσμου". Περισσότερες πληροφορίες για την προσφορά του CSS, αλλά και για την δραστηριότητα της Κιβωτού, μπορείτε να βρείτε στο δελτίο τύπου που ακολουθεί:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομάδα του CALIFORNIA SUPERBIKE SCHOOL, ευαισθητοποιημένη σε θέματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, στηρίζει φορείς που μοιράζονται το όραμά της για ένα μέλλον με λιγότερες δυσκολίες και ίσες ευκαιρίες για όλους. Με επίκεντρο των δράσεων γύρω από τα παιδιά, στηρίζει τις δραστηριότητες και τις ανάγκες οργανισμών που κάνουν τη διαφορά. Επέλεξε να δείξει με πράξη το κοινωνικό της πρόσωπο και αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο της «Κιβωτού του Κόσμου» στην υποστήριξη των παιδιών που έχουν ανάγκη ή βρίσκονται σε κίνδυνο επισκέφτηκε την Κυριακή 27/12 και ώρα 12:30 μμ το Σπίτι Φιλοξενίας των κοριτσιών στον Πειραιά, προσφέροντας τρόφιμα, γλυκίσματα και άλλα είδη βάσει των αναγκών του σπιτιού φιλοξενίας.

H Oμάδα μας συμμετέχει με το δικό της τρόπο, δίπλα σε κάθε παιδί - θύμα βίας, δίπλα σε κάθε παιδί - θύμα εξαφάνισης, δίπλα σε κάθε παιδί βυθισμένο στη φτώχεια, όπως πολλές φορές έχει αναφέρει χαρακτηριστικά, ο διευθυντής του CALIFORNIA SUPERBIKE SCHOOL Greece κ. Σπύρος Κούτρας, «η κοινωνική πτυχή της Ελληνικής Ομάδας δεν σταματά στην έγκυρη και σωστή εκπαίδευση των μοτοσυκλετιστών με σκοπό τη αποφυγή ατυχημάτων, αλλά και στην αλληλεγγύη προς τα παιδιά που πραγματικά το έχουν ανάγκη και χρειάζονται υποστήριξη».

Το CALIFORNIA SUPERBIKE SCHOOL-CSS είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο ως το πιο ολοκληρωμένο σχολείο εκπαίδευσης μοτοσυκλετιστών στον κόσμο. Το Σχολείο ξεκίνησε το 1976 στην Αμερική και λειτουργεί αδιάκοπα από τότε έχοντας μυήσει στην Τέχνη Οδήγησης της Μοτοσυκλέτας αναβάτες σε περισσότερες από 52 χώρες. Τα τελευταία 44+ χρόνια ο Keith Code, ο ιδρυτής του CSS, έχει εκπαιδεύσει πάνω από 250.000 αναβάτες παγκοσμίως και έχει αναδείξει δεκάδες παγκόσμιους/πανευρωπαϊκούς πρωταθλητές. Στόχος του Σχολείου είναι να αναβαθμίσει τη γνώση και τη τεχνική σας με άμεσο αποτέλεσμα, μεγαλύτερο έλεγχο και καλύτερη κατανόηση στον τρόπο που συνεργάζεστε με τη μοτοσυκλέτα σας. Το Ελληνικό παράρτημα, που είναι το τέταρτο στον κόσμο, βρίσκεται στον 19ο χρόνο λειτουργίας του και από τα θρανία του έχουν περάσει με επιτυχία περισσότεροι από 8.100 Έλληνες μοτοσυκλετιστές καθώς και οι περισσότεροι πανελλήνιοι πρωταθλητές. Το Ελληνικό παράρτημα είναι υπεύθυνο για την διοργάνωση σχολείων σε τέσσερις χώρες της ανατολικής Μεσογείου: Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία και Τουρκία.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού. Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.

Η Κιβωτός καλύπτει εξ ολοκλήρου και φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά. Σε συνεργασία με Εισαγγελίες Ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στα τέσσερα μέχρι σήμερα, σπίτια φιλοξενίας. Πρόκειται για παιδιά από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης.

Οι Υποστηρικτές του Σχολείου είναι ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, επίσημος Εισαγωγέας-Διανομέας των μοτοσυκλετών HONDA στην Ελλάδα, τα ελαστικά Continental που μας προμηθεύει το ΜΟΤΟΔΙΚΤΥΟ Α.Ε. και το Motodirect.gr, τα κράνη Schuberth, οι φόρμες HELD και παντελόνια DRAGGIN JEANS. Το SUPERBMOTO ομορφαίνει τις μοτοσυκλέτες μας, το Dirty Wash μας κρατά καθαρούς, η PROMAUTO-USAG μας παρέχει τα «σωστά» εργαλεία, ενώ το RIDER’s ART & CRAFT «μας ράβει» με το Uride να μας εξοπλίζει. Τέλος, αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας είναι το περιοδικό ΜΟΤΟ ενώ για τη on-line πληροφόρηση υπεύθυνο είναι το 2wo.gr.