Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Dakar 2022: Επισημοποιήθηκε η Ελληνική συμμετοχή! Βασίλης Μπούδρος #147!

Το Rally του 2022 θα έχει ακόμη περισσότερη άμμο!

Στο Dakar του 2022 θα συμμετάσχει ο Βασίλης Μπούδρος, ιδιοκτήτης της εταιρείας Enduro Greece που πραγματοποιεί περιηγήσεις ανά την Ελλάδα, και είναι ένα από τα αντικείμενα ενασχόλησης του δραστήριου Βασίλη.

Να σας θυμίσουμε πως τον Σεπτέμβριο του 2019 φιλοξενούσαμε στο περιοδικό μία KTM 450 Rally Factory Replica που μας παραχώρησε η Enduro Greece, μία μοτοσυκλέτα ακριβώς όπως εκείνες με τις οποίες αγωνίζονται οι πρωτοκλασάτοι αναβάτες του Dakar σε μία μοναδική ευκαιρία να έχουμε μία τέτοια οδηγική εμπειρία!

Κι αυτό είναι μόλις ένα από τα σημεία που φανερώνουν την διάρκεια του οράματος που έχει ο Βασίλης Μπούδρος για το Rally Dakar, καθώς και τον βαθμό της δύσκολης προετοιμασίας.

Για να συμμετάσχει κανείς στο Dakar δεν χρειάζεται να συμπληρώσει απλά μία αίτηση, αλλά να πληροί μία σειρά από προϋποθέσεις, ανάμεσα στις οποίες είναι και η επιτυχή συμπλήρωση πολυήμερων Rally με διεθνή ταυτότητα. Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, ο Βασίλης βρέθηκε στο Μαρόκο για το Rallye du Maroc όπου το ολοκλήρωσε με επιτυχία τσεκάροντας άλλο ένα από τα κουτάκια της μακράς λίστας προϋποθέσεων και σήμερα με την ανακοίνωση της καρτέλας συμμετοχών, το όνομά του είναι -και επίσημα πλέον- στην λίστα όσων θα πάρουν εκκίνηση στο δυσκολότερο Rally όλων των εποχών!

Το 44ο Rally Dakar θα ξεκινήσει στην Σαουδική Αραβία στις 2 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου περνώντας φέτος από τον «άδειο χώρο» του χάρτη, το “Empty Quarter” όπως το ονομάζουν με τους αμμόλοφους και την άμμο να κυριαρχούν. Εκεί θα γίνουν και τα δύο στάδια του Μαραθωνίου κατά τα οποία απαγορεύεται οποιαδήποτε βοήθεια στους αναβάτες οι οποίοι θα πρέπει μόνοι τους να επισκευάσουν τις μοτοσυκλέτες τους σε περίπτωση βλάβης.

Κάθε χρόνο παρακολουθούμε ζωντανά την πορεία του Rally Dakar και φέτος έχουμε έναν περισσότερο λόγο να το κάνουμε. Ελπίζουμε στον Βασίλη Μπούδρο όχι μόνο να τερματίσει, αλλά να το διασκεδάσει κιόλας και να έχει μία πορεία χωρίς προβλήματα!

Tags: