Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Distinguished Gentlemans Ride 2018 - Έρχεται το Σεπτέμβριο-Στηρίζουμε το φιλανθρωπικό του πνεύμα

Στα πλαίσια του "Ημέρες μοτοσυκλέτας"

Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά και το φθινόπωρο μας βρίσκει με το Σεπτέμβρη να είναι γεμάτος από διάφορες εκδηλώσεις που αφορούν τη μοτοσυκλέτα. Ένα από αυτά είναι και οι "Ημέρες Μοτοσυκλέτας" που θα πραγματοποιηθούν στο τέλος του μήνα, 28-30 Σεπτεμβρίου στο παλιό αμαξοστάσιο στο Γκάζι.

Κατά τη διάρκεια της εκθεσιακής αυτής εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί και άλλο ένα εξίσου σημαντικό δρώμενο, το Distinguished Gentleman’s Ride. Ο θεσμός πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Sydney της Αυστραλίας, από τον Mark Hawwa ο οποίος κατάφερες και συγκέντρωσε 2.500 αναβάτες, από 61 διαφορετικές πόλεις σε μια μοτοσυκλετική παρέλαση. Τότε ο σκοπός ήταν οι αναβάτες να παρελάσουν ντυμένοι στη “πένα” ώστε να καταρρίψουν το στερεότυπο που υπήρχε, πως όσοι κυκλοφορούν με μοτοσυκλέτα δεν είναι και τα καλύτερα παιδία. Το γεγονός πήρε μεγάλες διαστάσεις και έκτοτε διοργανώνεται την ίδια μέρα παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας πλήθος αναβατών, ενώ η φύση της παρέλασης έχει πλέον φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Η πρώτη εταιρία που αγκάλιασε τον θεσμό αυτό, για το σύνολο της προσφοράς του, ήταν η Triumph! Δεν μπορούσε ο ιστορικός κατασκευαστής της Αγγλίας, να μείνει έξω από αυτό το γεγονός κι αρκετά χρόνια τώρα αποτελεί έναν από τους βασικούς χορηγούς του, υποστηρίζοντας την εκάστοτε φιλανθρωπία.

Πέρυσι είχαν συγκεντρωθεί 94.000 αναβάτες παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας 4.85 εκατομμύρια δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Φέτος το Distinguished Gentleman’s Ride θα παρελάσει με σκοπό να μαζευτούν έξι εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη.

Η Triumph θέλοντας να ενισχύσει τη δράση τους, σχεδίασε ένα μπουφάν και ένα T-shirt των οποίων τα έσοδα θα διατεθούν για το σκοπό αυτό. Όσοι δεν επιθυμούν να αγοράσουν κάποιο από τα ρούχα αλλά επιθυμούν δηλώσουν συμμετοχή ή απλά να κάνουν κάποια δωρεά μπορούν το κάνουν εδώ.

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 1,5 εκατομμύριο δολάρια, ενώ επίσης μέχρι στιγμής, έχουν ανοίξει διαδρομές σε 8 πόλεις στην Ελλάδα:

Αρχαία Ολυμπία - Αθήνα - Ηράκλειο - Πάτρα - Σάμος - Σαντορίνη - Θεσσαλονίκη - Βόλος

Λεπτομέρειες για τους αναβάτες σε κάθε πόλη και περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε στο site της εκδήλωσης εδώ