Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Ducati 749: Καταστρέφεται από οδική βοήθεια [video]

Έχει τους λόγους του να συμπεριφέρεται βάναυσα…

Ένα Ducati 749 φορτώνεται με τον πλέον βάναυσο τρόπο σε φορτηγό οδικής βοήθειας, ενώ είναι σε άριστη κατάσταση. Είναι το φορτηγό της οδικής βοήθειας που το καταστρέφει στην συγκεκριμένη περίπτωση, χωρίς η μοτοσυκλέτα να έχει το παραμικρό πρόβλημα.

Δείτε το Video, αλλά διαβάστε οπωσδήποτε την συνέχεια

Το video έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες και καθόλου άδικα, είναι από τα πιο ανατριχιαστικά που μπορείς να δεις να συμβαίνει σε μοτοσυκλέτα και κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει την πράξη του μεταφορέα. Στα σχόλια εισπράττει κατάρες για δέκα γενιές από όλους γενικά, μιας και δεν χρειάζεται να σου αρέσουν τα Ducati για να αντιδράσεις έτσι. Στις μέρες μας έχουμε μάθει να εκτιμάμε την περιουσία περισσότερο και κανείς δεν θέλει να συμβαίνει κάτι τόσο απίστευτα βάρβαρο σε οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα.

Υπάρχει ένα «αλλά».

Στις ΗΠΑ έχουν έναν σκληρό νόμο που οδηγεί σε καταστροφή κάθε όχημα που έχει χρησιμοποιηθεί για διαφυγή. Όταν είναι κλεμμένο στο προσέχουν. Θα σου επιστραφεί στην κατάσταση που το βρήκαν. Αν όμως προσπαθήσεις να διαφύγεις από σήμα της αστυνομίας και εν τέλη σε πιάσουν τότε το όχημα σου υπάρχει περίπτωση να θεωρήσει «όπλο που δεν έχει καταγραφεί». Σε μία προσπάθεια να κρατήσουμε την περιγραφή εδώ όσο πιο απλή γίνεται, αλλιώς χρειάζεται ένα ξεχωριστό άρθρο που να εξηγεί τι συμβαίνει σε ορισμένες πολιτείες στις ΗΠΑ, θα πάμε απευθείας στο γεγονός πως η μοτοσυκλέτα αυτή πήγαινε για καταστροφή. Όσο άσχημο και περίεργο κι αν ακούγεται, είναι δυστυχώς έτσι. Εμείς εδώ έχουμε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως απέναντι στο κράτος δεν υπάρχει τετελεσμένο γεγονός. «Κάποια άκρη θα υπάρχει για μετά», δεν μπορεί - θα σκεφτεί ο οποιοσδήποτε. «Θα τους εξηγήσεις πως έκανες ένα λάθος και θα την πάρεις πίσω, παρόλο που ο νόμος λέει για καταστροφή». Αυτό λέει η δική μας λογική και μπορώ να πω βάση εμπειρίας, πως και στις ΗΠΑ υπάρχουν παραθυράκια σε πολλά πράγματα. Στις περισσότερες των περιπτώσεων όμως οι νόμοι είναι αμετάκλητοι και εκτελέσιμοι, όπως η άμεση καταστροφή τους οχήματός σου σε ορισμένες πολιτείες, όταν μάλιστα έχεις προκαλέσει ατύχημα άλλων, προσπαθώντας να διαφύγεις.

Στις ΗΠΑ υπάρχει και η ιδιαιτερότητα πολλοί τηλεοπτικοί σταθμοί να διατηρούν τα δικά τους ελικόπτερα και οι καταδιώξεις να καταλήγουν viral σε όλο τον κόσμο, μιας και καλύπτονται από υψηλής ευκρίνειας video. Στις ταινίες τους, την σύγχρονη μυθοπλασία, οι καταδιώξεις που καταλήγουν σε τεράστιες καραμπόλες είναι επίσης κεντρικό σημείο και οι αρχές βλέπουν μία αύξηση σε προσπάθειες διαφυγής. Το υπόλοιπο όμως, οι συνέπεις, δεν βγαίνει ποτέ προς τα έξω και είναι ένα τέτοιο video που το δείχνει ξεκάθαρα. Αν προκαλέσεις ατύχημα τρέχοντας να ξεφύγεις, θεωρείται απόπειρα δολοφονίας και το όχημα ένα όπλο που δεν έχει καταγραφεί. Δεν έχει σημασία αν εσύ δεν τράκαρες, σημασία έχει πως το προκάλεσες. Εκτός από μπόλικα χρόνια στην φυλακή για κάτι που στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως ασήμαντο, όπως δυστυχώς και οι ληστείες και ένα σωρό άλλα αδικήματα, η μοτοσυκλέτα σου καταστρέφεται, άμεσα και -προφανώς(!)- αμετάκλητα. Οι νόμοι μάλιστα ακολουθούν τις επιταγές κάθε πολιτείας, κι έτσι κάποια πράγματα, όσο περίεργα κι αν ακούγονται, καταλήγουν ακριβώς σε αυτό το σημείο. Αθώος λοιπόν ο «άκαρδος», «βάρβαρος» κτλ οδηγός της οδικής βοήθειας για τον τρόπο που την φόρτωσε. Η μοίρα αυτής της 749 ήταν να πάει για καταστροφή…

Κι ένα τελευταίο, επειδή είναι εντυπωσιακά περίεργο που εξακολουθεί να συμβαίνει. Σε πόλεις όπως το Los Angeles που έχουν οριζόντια αναπτυχθεί και υπακούν στην Ιπποδάμεια ρυμοτομία, είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαφύγει κανείς. Μιλάμε εκ πείρας. Απλά σταματάς και δέχεσαι τις συνέπειες, δεν είναι Εξάρχεια να χαθείς στα στενά…