Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Ducati Hypermotard 950 concept: γοητεύει και βραβεύεται

Άλλο ένα αριστείο στον τοίχο της Ducati

Στην ίδια εκδήλωση που παρουσιάστηκε η Concept R18, η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα της BMW με το νέο θηριώδη κινητήρα των 1.800cc, υπήρχε και μια Ιταλίδα καλλονή, που όχι μόνο κέρδισε την προσοχή όσων παρευρέθηκαν στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este, αλλά ήρθε πρώτη στην κατηγορία Concept Bikes: New Design and Prototypes by Manufacturers and Independents.

Ουσιαστικά όμως δεν πρόκειται για κάποιο concept ή κάποιο πρωτότυπο, αλλά για ένα απλό Hypermotard 950 παραγωγής, του οποίου όμως έχει τροποποιηθεί η εμφάνιση αλλά και ορισμένα μηχανικά μέρη, ούτως ώστε να τονιστεί περισσότερο η αγωνιστική φιλοσοφία της Ducati που υπάρχει στο DNA των μοτοσυκλετών της και προέρχεται απ’ τα παγκόσμια πρωταθλήματα.

θυμηθείτε: Οδηγούμε Ducati Hypermotard 950 / SP: Πρώτες εντυπώσεις [VIDEO]

Το συγκεκριμένο Hypermotard 950 δημιουργήθηκε απ’ το Centro Stile (το κέντρο σχεδιασμού της Ducati), το οποίο κατάφερε να τονίσει ακόμη περισσότερο την αιχμηρή σχεδίαση της μοτοσυκλέτας. Κυρίαρχο ρόλο έχει η βαφή που παραπέμπει στα γκράφιτι των πόλεων, υποδεικνύοντας έτσι το πεδίο δράσης της. Η χρήση ενός LED προβολέα μπροστά καθώς και ο ξηρού τύπου συμπλέκτης αναδεικνύουν περαιτέρω το αγωνιστικό πνεύμα της Ducati.

Το τροποποιημένο μοντέλο μάλιστα, έκανε πάταγο όχι μόνο στο σημείο που βρισκόταν αλλά και στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς συγκέντρωσε πολλές θετικές κριτικές μέσα σε λίγες ώρες, απ’ τη στιγμή που “ανέβηκε” στο διαδίκτυο. Ο διευθυντής του τμήματος σχεδιασμού της Ducati, σε δηλώσεις του σχετικά με την επιτυχία του concept είπε: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απήχηση που είχε η μοτοσυκλέτα που παρουσιάσαμε στον διαγωνισμό, καθώς είναι η επόμενη επιτυχία που είχαμε μετά την απονομή του Red Dot βραβείου για την Diavel 1260. Τα concept σχεδίασης είναι χρήσιμα για να παρουσιάζουμε νέα στοιχεία, όπως στην προκείμενη περίπτωση τα γραφικά της βαφής, καθώς και να αξιολογούμε της αντιδράσεις που προκαλούνται. Είμαστε ξετρελαμένοι με την απήχηση που είχε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεδομένης της σημασίας και της προσοχής που αφιερώνουμε στο σχεδιασμό, ο οποίος είναι ένας απ’ τους θεμελιώδεις πυλώνες της Ducati. Όταν βραβευόμαστε σε περιστάσεις όπως αυτή είμαστε υπερβολικά περήφανοι.”

Tags: