Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Ducati: Συμφωνία με το εργοστάσιο της VW για συναρμολόγηση μοτοσυκλετών στην Αργεντινή

Η τρίτη γραμμή παραγωγής έξω από την Ιταλία για την τοπική αγορά

Η Ducati έχει ήδη ένα δεύτερο εργοστάσιο συναρμολόγησης στην Ταϊλάνδη, όπου έφτιαχνε έως πρόσφατα τα αερόψυκτα Monster για τις αγορές της Ασίας, ενώ έχει και άλλη μια γραμμή συναρμολόγησης στην Βραζιλία, λόγω της νομοθεσίας που επιβαρύνει με υπέρογκους φόρους τα εισαγόμενα δίκυκλα.

Τώρα, ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία με τη μητρική VW για τη δημιουργία μιας επιπλέον γραμμής συναρμολόγησης μοτοσυκλετών στο εργοστάσιο αυτοκινήτων που έχει η γερμανική εταιρεία στην Αργεντινή.

Ήδη από το 2012 η VW Αργεντινής είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της Ducati στην τοπική αγορά με συνολικά επτά καταστήματα λιανικής πώλησης.

Καθώς η ζήτηση για δίκυκλα αυξάνεται διαρκώς σε όλο τον κόσμο, η απόφαση των Ιταλών να ισχυροποιήσουν την παρουσία τους στις χώρες της Λατινικής Αμερικής εκμεταλλευόμενοι την πολύ ισχυρή παρουσία που έχει εκεί η VW για περισσότερες από πέντε δεκαετίες, ακούγεται απόλυτα λογικό.

Οι πρώτες μοτοσυκλέτες που θα βγουν από το εργοστάσιο της Αργεντινής θα είναι τα αερόψυκτα Scrambler Icon, χωρίς να αποκλείεται να δούμε στο μέλλον και ακριβότερα μοντέλα.