Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Εκατοστά πριν την παραλίγο μετωπική [VIDEO]

Παράδειγμα για την στιγμή της κακής απόφασης…

Ο νεαρός Arthur Malléjac έχει βγει βόλτα με έναν φίλο του, οδηγώντας KTM Duke 790 και πηγαίνοντας πάνω από το όριο στις αχανείς ευθείες που έχει το Βέλγιο, ανάμεσα στα χωράφια. Σε μία ελαφριά ανύψωση του εδάφους που κρύβει την ορατότητα, συναντά ξαφνικά στο ρεύμα του τρεις μοτοσυκλέτες, οι δύο από αυτές πηγαίνουν δίπλα – δίπλα και κόβοντας στα 140 χιλιόμετρα, από τα 160 που πήγαινε πριν, ουσιαστικά κλείνοντας το γκάζι μιας και δεν πρόλαβε να κάνει κάτι άλλο, ο Arthur περνά ανάμεσά τους, μόλις εκατοστά από τα κλιπονς του Kawasani Ninja και του BMW S1000R.

Μία μετωπική σύγκρουση θα είχε ολέθρια αποτέλεσμα για τους αναβάτες και ήταν θέμα τύχης που αποφεύχθηκε, αν και πηγαίνοντας τέρμα δεξιά ο αναβάτης του Kawasaki πέφτει, ευτυχώς μόνος του.

Η παρέα των αναβατών επέλεξε την προσπέραση στο προπορευόμενο αυτοκίνητο πάνω ακριβώς στο σημείο του δρόμου που λόγο υψομετρικής διαφοράς έκρυβε το αντίθετο ρεύμα. Ο νεαρός Arthur, μαζί με τον φίλο του που τον ακολουθούσε κατά πόδας, παραβιάζοντας και οι δύο το όριο ταχύτητας, ευτυχώς δεν συγκρούστηκαν με μετωπικά με τους υπόλοιπους μοτοσυκλετιστές που τόσο απερίσκεπτα βγήκαν στο αντίθετο ρεύμα, διαπράττοντας ολέθριο και βλακώδες λάθος.

Χρησιμοποιούμε το Video ως παράδειγμα προς αποφυγή, καθώς τώρα που ο καιρός καλυτερεύει βλέπουμε να αυξάνονται οι βόλτες με μοτοσυκλέτες, αλλά δυστυχώς ταυτόχρονα αυξάνονται και τα ατυχήματα και τα δυστυχήματα.

Κομμάτι της διασκέδασης του μοτοσυκλετιστή είναι να οδηγεί γρήγορα σε επαρχιακούς δρόμους με την παρέα του, τότε όμως θα γίνουν και πολλά ατυχήματα, καθώς η ευφορία της στιγμής, η τάση ανταγωνισμού που υπάρχει λίγο – πολύ στον κάθε ένα και η ένταση της στιγμής, οδηγούν σε αποφάσεις που κανονικά δεν θα τις έπαιρνε κανείς. Αυτό το πλαίσιο της απόφασης, είναι που πρέπει να προσέχουμε και εδώ στην Ελλάδα, καθώς βλέπουμε αναβάτες που κανονικά δεν θα λειτουργούσαν με τρόπο απερίσκεπτο όπως συμβαίνει στο video, που κοροϊδεύουν όσους φέρονται απερίσκεπτα, να παρασύρονται από την στιγμή και να κάνουν λάθη…

Το κακό παράδειγμα των πιο πάνω, είναι το παρά κάτω: