Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Έπιασαν τους ληστές με το σκούτερ μετά από καταδίωξη - VIDEO από την κλοπή στον Βύρωνα

Μία σπάνια στιγμή που όλα λειτούργησαν…

Αναρτήθηκε σήμερα το VIDEO της κλοπής ενός TMAX από την περιοχή του Βύρωνα τα ξημερώματα της Παρασκευής 4/10 όταν μετά από καταδίωξη των δραστών, άνδρες της ομάδας Ζ κατάφεραν να του συλλάβουν. Κανονικά τα νέα θα έπρεπε να αναφέρονται με πανηγυρικό χαρακτήρα, το πρόβλημα όμως είναι πως στην χώρα μας το δικαστικό σύστημα είναι επιεικέστατο με τις κλοπές ενώ συλλήψεις σαν αυτές θα έπρεπε να είναι πολύ πιο συχνές μέχρι οι πολίτες να νιώσουν ασφαλείς. Σε κάθε περίπτωση όμως η συγκεκριμένη ομάδα δρούσε συστηματικά και ανεξέλεγκτα οπότε η σύλληψή τους είναι πραγματικά ευτυχές γεγονός. Όλα ξεκίνησαν όταν πολίτης τηλεφώνησε στη άμεσο δράση λέγοντας πως βλέπει κάποιους να πηγαίνουν παταράκι ένα TMAX, με την βεβαιότητα πως το κλέβουν.

Αν το τελευταίο διάστημα δεν είχαν διαρρεύσει δεκάδες video στα κοινωνικά δίκτυα με τους ληστές, που σε μία περίπτωση χειρονομούν επιδεικτικά στους γείτονες που τους καταγράφουν, τέτοιο ήταν το θράσος τους, αν η εικόνα τους δεν ήταν τόσο οικεία σε όλους, κι αν ο πολίτης αυτός δεν προσπερνούσε κάτι το παράξενο και δεν είχε ασχοληθεί, δεν θα είχαμε το ευτυχές αυτό αποτέλεσμα. Το επόμενο ήταν πως οι αρχές απάντησαν άμεσα. Ούτε αυτό συμβαίνει συνέχεια για να το έχουμε ως δεδομένο. Σε κάθε περίπτωση τα ξημερώματα της Παρασκευής όλα λειτούργησαν, κάποιος αναγνώρισε πως αυτοί με τους κουκούλες που σπρώχνουν ένα σκούτερ δεν έχουν μείνει από βενζίνη αλλά το κλέβουν. Η αστυνομία ανταποκρίθηκε άμεσα και από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε η καταδίωξή τους.

Στο video που εξασφάλισε το Newsit, και στο 1.40 λεπτό, η στιγμή που ξεκινούν να κόβουν την κλειδαριά

Οι κλέφτες επέβαιναν σε ένα Honda SH300, το οποίο παραμένει ως ένα από τα πλέον γρήγορα σκούτερ παρόλο που το συγκεκριμένο ήταν μοντέλο δεκαετίας. Παράτησαν το TMAX μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς και προσπάθησαν να διαφύγουν με το SH300 πέφτοντας πάνω στις μοτοσυκλέτες των αστυνομικών. Σε όλη την διάρκεια της καταδίωξης που έφτασε μέχρι την Λ. Βουλιαγμένης ο συνεπιβάτης προσπαθούσε με χέρια και πόδια να απωθήσει και να ρίξει τους αστυνομικούς όταν τον πλησίαζαν.

Η καταδίωξη, σύμφωνα με τον συνδικαλιστή της αστυνομίας, έληξε με πτώση του SH σε μία στροφή με νερά, μαζί του έπεσε και ένας από τους αστυνομικούς που συνέχισε πεζός την καταδίωξη του συνεπιβάτη και αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει πυρά εκφοβισμού, όταν ο ληστής πήγε να βγάλει κάτι από το τσαντάκι μέσης. Μετά τους πυροβολισμούς η καταδίωξη έλαβε τέλος, συλλαμβάνοντας τον συνεπιβάτη που αποδείχτηκε Αρμένικης καταγωγής, 26 ετών.

Ο οδηγός διαφεύγει την σύλληψη έως αυτή την στιγμή, όμως οι αστυνομικοί θεωρούν πως ξέρουν πλέον την ταυτότητά του. Στην τσάντα του συνεπιβάτη βρέθηκε η φιάλη προπανίου και ο τροχός με τον οποίο έκοψαν το disklock του TMAX. Ζέσταναν και έπειτα έκοψαν την κλειδαριά ώστε να ενεργήσουν γρήγορα πριν οι γείτονες αντιληφθούν τον θόρυβο.

Οι δράστες ενεργούσαν πρωινές ώρες, ξημερώματα, και συστηματικά, έχοντας αφαιρέσει δεκάδες μοτοσυκλέτες από τους νόμιμους ιδιοκτήτες. Τώρα το ζήτημα είναι να πιάσουν ολόκληρη την σπείρα και όσους ενεργούσαν ως κλεπταποδόχοι όμως και να τους φυλακίσουν. Αυτό θα έπρεπε να θεωρείται φυσική εξέλιξη της ιστορίας για οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κράτος, εκτός της Ελλάδας δυστυχώς…