Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Harley & Snow: Οι Ιταλοί δεν πηγαίνουν στα βουνά, μονάχα για σκι…

Διαφορετική διασκέδαση

Στην έκθεση της Βερόνα υπάρχει μία custom φτιαγμένη για ένα πολύ συγκεκριμένο σκοπό, μία Buel που η ζωή της από εδώ και πέρα είναι μονάχα στο χιόνι. Η πραγματικότητα είναι πως συγκριτικά με τις θερμοκρασίες που ανεβάζει αυτή η μοτοσυκλέτα που ανήκει στην εποχή της Harley, το χιόνι είναι το καλύτερο σημείο της. Τα βάρος και η κατανομή βέβαια είναι άλλο θέμα.

Για το σπορ που κάνουν όμως, όλα αυτά έχουν μικρή έως και καμία σημασία. Ίσα – ίσα που όσο περισσότερη γυμναστική κάνουν, τόσο καλύτερα. Δική τους φράση αυτή.

Το Harley & Snow, στους Δολομίτες, είναι μία εκδήλωση σε στιλ hill climb αν και δεν περιορίζεται σε αυτό, που συμβαίνει στο χιόνι με ελαστικά που φτιάχνουν οι ίδιοι, έχοντας βίδες, καρφιά αλλά και αλυσίδες βιδωμένες επάνω τους.

Η πρόσφυση είναι απίστευτη όπως μας λένε, οι ακούσιες σούζες ένα από τα προβλήματα στην εκκίνηση και το μεγαλύτερο θέμα ασφάλειας, είναι να μην έρθει σε επαφή κάποιος τροχός με κανένα πόδι ή χέρι.

Φέτος τον Μάρτιο που θα συναντηθούν, όπως και κάθε Μάρτιο, το χιόνι θα είναι μπόλικο και οι ημέρες ηλιόλουστες και ήπιες!

Από εμφάνιση δεν είναι το καλύτερό τους, αλλά μιλάμε για μία μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιείται μονάχα στο χιόνι…

Έχουμε άλλο ένα παράδειγμα από ανθρώπους που διασκεδάζουν με τις μοτοσυκλέτες τους, που βρίσκουν πράγματα να κάνουν πάντα και παντού, χωρίς πολλά χρήματα. Εννοείται πως η αγορά μοτοσυκλέτας δεν είναι απλό πράγμα, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς τις έχουν αποκτήσει εξαιρετικά φθηνά και σε κατάσταση που δικαιολογεί μονάχα την μετατροπή για αναβάσεις στο χιόνι… Θερμοκρασία όλα θα ανεβάσουν, αλλά η λύση είναι απλή για τα μέταλλα που έχουν, τις αφήνεις για λίγο να ξαπλώσουν, όπως χαρακτηριστικά λένε οι ίδιοι.