Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

ΗΠΑ: Αστυνομικοί εγκλωβίζουν ομάδα μοτοσυκλετιστών [video]

«Η Βοστώνη δεν είναι Βαλτιμόρη»..

Δύο χρόνια μετά από παρόμοια παγίδα της αστυνομίας, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση διαφορετικών αστυνομικών ομάδων, το περασμένο Σαββατοκύριακο η Βοστώνη έζησε άλλο ένα θεαματικό «μποξάρισμα» στον αυτοκινητόδρομο Ι-93 που κατέληξε viral αυτή την φορά, μέσα από video που δείχνει την προσπάθεια των εγκλωβισμένων αναβατών να υπερπηδήσουν το στηθαίο και να βγουν στο άλλο ρεύμα.

Για να οδηγηθούμε σε αυτό το σημείο δεν υπήρξε κάποιο ατύχημα, ή περιστατικό βίας από την πλευρά των αναβατών εκείνη την ημέρα ή τις προηγούμενες, πέρα από μία αντίστοιχη πορεία την περασμένη Παρασκευή.

Η αιτία, όπως την περιγράφει στην bostonherald ο δημοτικός σύμβουλος Tim McCarthy, είναι πως καιρό τώρα δεν σέβονται οι μοτοσυκλετιστές τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, τρομάζοντας τον κόσμο όταν οδηγούν ανάμεσά τους κι ακόμα χειρότερα, όταν σηκώνουν σούζες ή οδηγούν όρθιοι στην σέλα, κάνοντας επίδειξη. Αυτές είναι συμπεριφορές που μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμό είτε δικό τους είτε κάποιου άλλου, και πρέπει να σταματήσουν - τόνισε χαρακτηριστικά!

Παράλληλα η συντριπτική πλειοψηφία των μοτοσυκλετών αυτών των ομάδων κυκλοφορούν παράνομα στους δρόμους, καθώς πρόκειται για Motocross και τα τελευταία τρία χρόνια έχουν κατασχέσει περισσότερες από τριακόσιες.

Η ομάδα αυτή ήταν η μεγαλύτερη που βγήκε στους δρόμους της Βοστώνης, το τελευταίο διάστημα και σίγουρα συνδέεται με εκείνη που συνέλαβαν δύο χρόνια πριν.

Χθες δικάστηκε ο 28χρονος Aderito Monteiro, (φωτό) ένας από τους 7 που συνελήφθησαν στο παραπάνω video και ο μοναδικός που πυροβολήθηκε από αστυνομικό, όταν άρχισε να κάνει burnout με ένα ATV ορμώντας προς την κατεύθυνση των αστυνομικών.

Ο Monteiro δήλωσε αθώος και οδηγήθηκε στην φυλακή για να δικαστεί με εγγύηση δύο χιλιάδων δολαρίων. Παρά την εντυπωσιακή προετοιμασία της αστυνομίας, παγιδεύοντας από πολλές πλευρές τους μοτοσυκλετιστές, δεκάδες κατάφεραν να ξεφύγουν, πέντε διέφυγαν πεζοί αφήνοντας τις μοτοσυκλέτες τους κι επτά τελικά συνελήφθησαν.

Η ομάδα αυτή της Βοστώνης, θέλησε να μιμηθεί –όπως τόσοι και τόσοι ακόμα- τους 12 O'clock Boys της Βαλτιμόρης, που πλέον δεν διώκονται από την αστυνομία, έχουν φανατικό κοινό ανά τον κόσμο κι ένα σταθερό εισόδημα από την πώληση επώνυμων προϊόντων που φέρουν την υπογραφή τους, σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρίες, όπως η NIKE.

 

φωτό: Nicolaus Czarneckibostonherald.com