Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Κινητήρας Indian του '40 βρέθηκε άθικτος! [video]

Το κουτί του ανοίχτηκε για πρώτη φορά τώρα!

Το αμερικάνικο μοτοσυκλετιστικό μουσείο "Wheels Through Time", πρόσφατα ξέθαψε ένα σπάνιο και πολύτιμο έυρημα: Ένα κουτί που περιείχε έναν κινητήρα Indian, το οποίο δεν είχε ανοιχτεί ποτέ μέχρι σήμερα. Μάλιστα, η όλη επιχείρηση έχει καταγραφεί και σε βίντεο που έδωσε το μουσείο στην δημοσιότητα πριν από λίγες μέρες.

Το κουτί που περιείχε τον κινητήρα, έφερε πάνω του ελάχιστες επιγραφές που έδιναν κάποια στοιχεία για το περιεχόμενό του, προσθέτοντας έναν τόνο… μυστηρίου στην όλη  επιχείρηση. Ο σειριακός αριθμός που είναι γραμμένος απ' έξω δεν βοήθησε και πολύ στο να μαντέψουν το είδος του κινητήρα, αλλά το βάρος του βοήθησε τους ανθρώπους του μουσείου να αποκλείσουν ορισμένες πιθανότητες. Ζυγίζοντας 92 κιλά, αμέσως αποκλείστηκε η πιθανότητα να είναι κινητήρας από Scout (καθώς θα έπρεπε να είναι πολύ πιο ελαφρύς), αλλά κανείς δεν μπορούσε να πει μετά βεβαιότητας σε ποιο μοντέλο ανήκε ο συγκεκριμένος κινητήρας, μέχρι να ανοιχτεί το κουτί.

Δείτε το video του... unboxing

Κόβοντας τα σύρματα και αφαιρώντας το μπροστινό κομμάτι του κουτιού, αποκαλύφθηκε ένας V-2 σε εντελώς καινούργια κατάσταση! Μάλιστα είναι τόσο καλά διατηρημένος, που ακόμη και μετά από σχεδόν 80 χρόνια έχουν μείνει τα προστατευτικά καλύμματα στα καπάκια και τον διανομέα (ντιστριμπιτέρ). Στο βίντεο αποκαλύπτεται επίσης ότι το κουτί ανήκε μόνο σε έναν ιδιοκτήτη από το Long Island, από την δεκαετία του '60, πράγμα που σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος κύριος ήταν σε… πειρασμό 60 ολόκληρα χρόνια, για το αν θα άνοιγε το κουτί ή όχι…