Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

KTM Adventure Rally Greece – Θα γίνει τον Οκτώβριο!

Το Rally των ιδιοκτητών!

Τα KTM Adventure Rally είναι μία δυναμική εκδήλωση του εργοστασίου με προσκεκλημένους τους ιδιοκτήτες Adventure μοντέλων της KTM. Διοργανώνεται από τους Αυστριακούς με την συμμετοχή όλων των μεγάλων στελεχών, και προσκεκλημένοι να συμμετάσχουν είναι οι πιο σκληροτράχηλοι ιδιοκτήτες KTM. Οδηγείς δηλαδή με εκείνον που σχεδίασε την μοτοσυκλέτα σου και με εκείνον που την εξέλιξε και έχεις την ευκαιρία να πεις όλα όσα σκέφτεσαι, κατευθείαν στα αυτιά που πρέπει να τα ακούσουν, σε κάποια από τα διαλείμματα του Rally μέσα στο βουνό.

Εμείς στο ΜΟΤΟ πήραμε μέρος πέρσι σε αυτό το Rally, στην Βοσνία – Εζεργοβίνη, (φωτό-video) ταξιδεύοντας μέχρι τα ψηλά βουνά της βαλκανικής χώρας με ένα 790 Adventure, και είδαμε από πρώτο χέρι πως το επίπεδο ανάμεσα στους συμμετέχοντες κυμαίνεται από πάρα πολύ υψηλό, έως και το μέσο. Να σας θυμίσουμε την περίπτωση του Ike που με ύψος 1,67 ήταν καλύτερος στην οδήγηση από τον Chris Birch. Κατά περίπτωση βέβαια, αλλά ήταν. Και μιλάμε για 1290 Adventure R! Ο Ike οδήγησε τόσο έντονα που κατάφερε στο τέλος και έσπασε το εμπρός υπό-πλαίσιο κοπανώντας την μοτοσυκλέτα κάνοντας άλματα στους κορμούς… Η Laia Sanz μου είχε πει μάλιστα πως ο Ike ήταν σίγουρα καλύτερος από εκείνη στον χειρισμό των μεγάλων Adventure, και μιλάμε για την γυναίκα που τερματίζει εντός δεκάδας στο Dakar!

KTM Adventure Rally Bosnia 2019: Ζήσαμε μία επική περιπέτεια στα Βαλκάνια! 1000+ Φωτογραφίες!

Την ιστορία του Ike την έχουμε ως παράδειγμα στο περιοδικό, για όποιον μας λέει πως οι μεγάλες Adventure δεν κάνουν για… χώμα! Απλά δεν είναι στην λογική της πλειοψηφίας, να σπάει το εμπρός – υποπλαίσιο της μοτοσυκλέτας πάνω στους κορμούς, κάνοντας enduro με μία μοτοσυκλέτα που ταξιδεύει υπέροχα και βγάζει 160 άλογα… Από εκεί και πέρα ο μέσος αναβάτης θα βρει στο KTM Adventure Rally τις απαντήσεις που χρειάζεται για να γίνει καλύτερος αναβάτης πάνω στην δική του μοτοσυκλέτα, με τον καλύτερο τρόπο, τον πιο φιλικό, και με αξιοσημείωτη παρέα, τους ανθρώπους του εργοστασίου.

Φέτος, όπως είχαμε πει καιρό πριν στο ΜΟΤΟ, για να προλάβετε να δηλώσετε συμμετοχή, το KTM Adventure Rally αποφασίστηκε να έρθει στην Ελλάδα (ανακοινώθηκε το 2019 στην EICMA) και να διοργανωθεί με την συμβολή των ανθρώπων του Hellas Rally, ενός από τα καλύτερα Rally στην Ευρώπη και με συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Ένα Rally που αποτελεί πεδίο και σταθμό πρόπονησης και για το Dakar, με πρωτοκλασάτα ονόματα στις συμμετοχές του.

Εξαιτίας της καραντίνας, το Hellas Rally άλλαξε ημερομηνία αναγκαστικά και μεταφέρθηκε τον Οκτώβριο. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε η αναβολή του KTM Rally Greece, πράγμα που σήμαινε πως θα μεταφερόταν κι αυτή η διοργάνωση για τις αμέσως επόμενες ημερομηνίες. Πράγματι η επιβεβαίωση έχει έρθει και το KTM Adventure Rally μεταφέρθηκε τον Οκτώβριο. Ήδη δημιουργείται λίστα αναμονής για εκείνους που θέλουν να πάρουν σειρά, σε περίπτωση που όσοι είχαν δηλώσει συμμετοχή για τον Ιούνιο, δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν τον Οκτώβριο. Δεδομένης της ζήτησης, όποιος αμφιταλαντεύεται για την συμμετοχή, ας μην το αφήσει.

Πρόκειται για μία σπάνια ευκαιρία για τα δικά μας δεδομένα, μιας και το KTM Advnenture Rally δεν έχει έρθει ξανά τόσο κοντά μας…

Tags: