Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

O Nicky Hayden απεβίωσε…

Υπέκυψε τελικά στα τραύματά του

Δυστυχώς η μεγάλη μάχη που έδινε ο Nicky Hayden έληξε με τον χειρότερο τρόπο. Ο Nicky υπέκυψε στα τραύματά του και έφυγε σήμερα από την ζωή με το Maurizio Bufalini Hospital της Cesena να ανακοινώνει τον θάνατό του.

Ο 35χρονος Αμερικανός είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα στον θώρακα, μεταφερόμενος ως πολυτραυματίας στο νοσοκομείο του Rimini και από εκεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Cesena. Είχε προηγηθεί τροχαίο ατύχημα, όταν τον παρέσυρε αυτοκίνητο κατά την διάρκεια της προπόνησής του με ποδήλατο, παρουσία κι άλλων ποδηλατιστών.

Ο Nicky Hayden είχε μακρά πορεία στους αγώνες, αποτελώντας για αυτόν οικογενειακή παράδοση από τον πατέρα και τους αδερφούς του. Το 2006 είχε κατακτήσει τον τίτλο στα MotoGP και το 2015 είχε μεταπηδήσει στα WSBK, ενώ πέρσι είχε πάρει μέρος σε δύο αγώνες στα MotoGP.

Ο Nicky Hayden ήταν από τους αναβάτες που οι αντίπαλοί τους σέβονται, τόσο για την αγωνιστική του παρουσία, όσο και για την στάση και το ήθος του, πράγμα που αποδεικνύεται με πολλούς τρόπους, και με πρώτο και κύριο ότι ο Hayden ήταν πάντοτε παρόν στους αγώνες των MotoGP συνομιλώντας με όλους. Έζησε τραγικές στιγμές, όπως τον θάνατο του Marco Simoncelli και είχε αποδεχτεί ότι οι αγώνες είναι επικίνδυνοι. Για αυτό και ο θάνατός του κατά την διαδικασία της προπόνησης, είναι ακόμα πιο τραγικός. Με τον Hayden κλείνει ο κύκλος των Αμερικανών στα παγκόσμια πρωταθλήματα ταχύτητας και πλέον οι σκέψεις όλων είναι στην οικογένειά του, με την οποία ο Hayden είχε τους πιο στενούς δεσμούς..

Καλό κουράγιο στους Earl – Rose – Jennifer – Kathleen – Tommy και Roger Hayden, στην αρραβωνιαστικιά του Jackie, στους στενούς φίλους και την ομάδα του..

Καλό ταξίδι Nicky

Tags: