Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

ΣΕΜΕ: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του δικυκλισμού

Οδηγώντας τις εξελίξεις

Ο ΣΕΜΕ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Μοτοσυκλετών Ελλάδος) ιδρύθηκε πριν έναν χρόνο, αποκτώντας την απαραίτητη αυτονομία του κλάδου των δικύκλων από τον κλάδο του αυτοκινήτου, όπου έως τότε ήταν τμήμα του μέσα στον ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου). Από την αρχή ένας από τους βασικούς στόχους του ΣΕΜΕ ήταν να προωθήσει και θα θωρακίσει τον δικυκλισμό στην Ελλάδα με οργανωμένο και δομημένο τρόπο, προς όφελος τόσο των μελών του, όσο και του συνόλου των Ελλήνων δικυκλιστών. Μετά από ένα χρόνο δραστηριότητας και έχοντας ήδη καταφέρει την πολύ σημαντική προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας διπλωμάτων στα ευρωπαϊκά πρότυπα, ο ΣΕΜΕ προχώρησε στην ανανέωση του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει και να χαράξει μια στρατηγική δράσεων για τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος, όπως είναι για παράδειγμα το νομικό πλαίσιο και η στάση της πολιτείας για την ηλεκτροκίνηση και φυσικά να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του κλάδου που έρχονται από το παρελθόν. Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου:

 

 

Αθήνα, 7 Ιουνίου 2022

 

 

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Συνδέσμου Εισαγωγέων Μοτοσυκλετών Ελλάδος

 

Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Μοτοσυκλετών Ελλάδος (ΣΕΜΕ) ένα έτος μετά την ίδρυση του ανανέωσε την δομή του Διοικητικού του Συμβουλίου. Στο νέο ΔΣ συμμετέχουν επιχειρηματίες και στελέχη που συνεισφέρουν δεκαετίες στο χώρο του δικύκλου:

  • Σόλων Κοντός, Κ-MOTORS Α.Ε., Πρόεδρος
  • Φώτης Δράκος, Piaggio Hellas, Αντιπρόεδρος
  • Διογένης Χιωτάκης, Mototrend A.E., Γραμματέας
  • Ιάκωβος Αλμασίδης, SUZUKI Σφακιανάκης, Mέλος

Ο ΣΕΜΕ ευχαριστεί θερμά τον απερχόμενο Πρόεδρο Σωτήρη Χατζίκο (Μοτοδυναμική ΑΕΕ) για την ουσιαστική συνεισφορά του στο πρώτο στάδιο ανάπτυξης του Συνδέσμου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο εστίασε αφενός στην δέσμευση του για την υλοποίηση των βασικών στόχων του Συνδέσμου για μια ισόρροπη, συνεπή και μακροπρόθεσμη διεύρυνση της αγοράς δικύκλων προς όφελος των μελών, των αναβατών και γενικότερα του κοινωνικού συνόλου και αφετέρου στην ανανέωση και διεύρυνση του συνδέσμου.

Έτσι ο ΣΕΜΕ καλωσόρισε ήδη:

  • ένα νέο μέλος, την εταιρία MOTOWΑY-ΚΑΜΠΡΑΝΗΣ ΑΕ.
  • τους πρώτους υποστηρικτές του: MOTOSTUFF ΜΑΕ, ELECTROMOVE ΙΚΕ, ΤΕΧΝΟΚΑΡ ΑΕΕ, EMW-ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ Ο.Ε, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ, INFOQUEST TECHNOLOGIES.

Επιπλέον, ο ΣΕΜΕ στοχεύει να εκπροσωπήσει πιο δυναμικά την υγιή ανάπτυξη του δικυκλισμού στη χώρα μας, με δράσεις προς τη δημόσια διοίκηση και τους ευρωπαϊκούς φορείς, καθώς και συμπράττοντας με φορείς οδικής ασφάλειας .

Τέλος, στοχεύοντας να προσφέρει μεγαλύτερη διαφάνεια και πληροφόρηση σε όλους όσους ασχολούνται με το δικυκλισμό, εγκαινιάζει νέες υπηρεσίες όπως την δυνατότητα πρόσβασης σε ημερήσια, εβδομαδιαία και μηνιαία ποιοτικά στατιστικά στοιχεία που επεξεργάζεται με την βοήθεια των μελών του. 

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο του ΣΕΜΕ και τις δυνατότητες συμμετοχής ή παραλαβής στατιστικών μπορείτε να επικοινωνείτε με το info@semoto.gr