Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Superbike Βραζιλία: Τραγικό δυστύχημα στο Interlagos [video]

Νεκρός ο 23ος Matheus Barbosa

Ένα τραγικό δυστύχημα συνέβη στην Βραζιλία, όταν ο 23ος Matheus Barbosa που ήταν τέταρτος στον 5ο αγώνα superbike για το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα, έχασε τον έλεγχο από highside και μένοντας πάνω στην μοτοσυκλέτα χτύπησε αμέσως μετά στον προστατευτικό τοίχο χάνοντας την ζωή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πίστας Autódromo José Carlos Pace, που είναι διάσημη από την F1 που φιλοξενεί από το 1973, οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν στον άτυχο αναβάτη μέσα στο πρώτο λεπτό από την στιγμή της σύγκρουσής του, αλλά δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στην ζωή.

Ο Matheus έμεινε πάνω στην μοτοσυκλέτα όταν αυτή βγήκε από την πίστα, ίσως προσπαθώντας να ανακόψει την καταστροφική της πορεία. Δεν είναι εύκολη μία απόφαση να πηδήξει κανείς, ιδιαίτερα όταν πρέπει να ληφθεί μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, όπως έκανε πρόσφατα ο Vinales στα MotoGP δίνοντας τροφή για μεγάλη συζήτηση εκείνες τις ημέρες. Ο άτυχος Matheus δεν κατάφερε να αποφύγει το μοιραίο χάνοντας την ζωή του.

Η πίστα αυτή, διάσημη από τα αυτοκίνητα, έχει από καιρό συγκεντρώσει πολλά παράπονα από τους Βραζιλιάνος για το γεγονός πως επιτρέπει την διεξαγωγή αγώνων μοτοσυκλέτας, χωρίς να υπάρχουν κατάλληλες υποδομές και κατάλληλα κατασκευασμένες παγίδες για τέτοιους αγώνες.

Παρόλο αυτά πρόσφατα επέκτεινε την συνεργασία με το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα έως το 2023. Μετρά ήδη πέντε θανατηφόρα ατυχήματα με μοτοσυκλέτες και μετά τον θάνατο του Matheus βρίσκεται ξανά στο στόχαστρο, ευελπιστώντας όλοι αυτή την φορά, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Προσοχή – σκληρές εικόνες: