Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Suzuki GSX-R125 Kit 1:1-Όπως το βλέπεις!

Special δώρο για μεγάλα... δέντρα!

Η Suzuki Γερμανίας πακετάρισε δέκα GSX-R125, δημιουργώντας μία απίθανη συσκευασία δώρου, που τυλίγεται και παραδίδεται απευθείας στην πόρτα σας… Στην ερώτηση αν ο μεταφορέας που τα παραδίδει, είναι ντυμένος στα κόκκινα, αφήνουν να εννοηθεί πως μπορεί και αυτό να συμπεριληφθεί στην τιμή… Γιατί το GSX-R125 σε πακέτο, κοστίζει περίπου 1.000 Ευρώ παραπάνω από την έτοιμη μοτοσυκλέτα με τους τροχούς της.

Πληρώνει κανείς το εντυπωσιακό αμπαλάζ, την μεταφορά και την υπηρεσία ελέγχου της μοτοσυκλέτας… Βγάζοντάς το από το κουτί, η Suzuki υπολογίζει πως κάποιος αρχάριος μπορεί να τοποθετήσει το πιρούνι, το φαίρινγκ, τους τροχούς και τα υγρά της μοτοσυκλέτας σε λιγότερο από μία μέρα. Όμως ο σκοπός είναι ο πιτσιρικάς που θα ξετυλίξει το δώρο του, να ασχοληθεί μαζί του μέχρι να ξανά πάει στο σχολείο.. Κι αυτό γιατί στην Γερμανία, κι όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, το δίπλωμα για 125 κυβικά έρχεται στην ηλικία των 16..

Οι Βορειοευρωπαίοι μοτοσυκλετιστές μαζεύονται σε γκαράζ και αποθήκες το χειμώνα, διαβάζοντας περιοδικά μοτοσυκλέτας, μαστορεύοντας, συζητώντας και καταστρώνοντας σχέδια για τους λίγους μήνες που θα έχουν μπροστά τους να οδηγήσουν. Στην Γερμανία, υπάρχουν πολλοί μοτοσυκλετιστές που κυκλοφορούν μέσα στον βαρύ χειμώνα, αλλά όσο κι αν αντισταθούν στο τέλος οι μέρες στο γκαράζ είναι περισσότερες από τις οδηγικές. Η Suzuki Γερμανίας στοχεύει ακριβώς εκεί λοιπόν, και με την κουλτούρα των συναρμολογούμενων που έχουν, δημιούργησαν ένα πακέτο για τα Χριστούγεννα, βγάζοντας κι ένα πρόσθετο κέρδος.. Η υλοποίηση πάντως είναι εξαιρετική, από το ξύλινο κουτί, ειδικά σχεδιασμένο αφού δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο, την εικαστική παρέμβαση στο εξωτερικό και φυσικά την σκέψη κάθε λεπτομέρειας: Το συναρμολογούμενο GSX-R έρχεται με τηλεφωνική υποστήριξη τεχνικού, επί τόπου επίσκεψη αν υπάρχει αδυναμία συναρμολόγισης και τεχνικός έλεγχος στο τέλος όπου δίνεται και η γραπτή εγγύηση, ίδια με αυτή που συνοδεύει την έτοιμη μοτοσυκλέτα. Το GSX-R125 σε πακέτο αποστέλλεται από την Suzuki Γερμανίας και στην υπόλοιπη Ευρώπη, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνονται τα πρόσθετα έξοδα στην τιμή – αλλά και τα έξοδα τελωνίου και η ταλαιπωρία στην δική μας περίπτωση… Αν κάποιος ενδιαφέρεται για εδώ πάντως, υπάρχουν και GSXR και πολλοί καλοί μαραγκοί…