Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Triumph Rocket 3/GT: Στην Ελλάδα η μοτοσυκλέτα των 2.458 κυβικών! [VIDEO]

22.54Kg.m ροπής στις 4.000 στροφές!

Με μία πλουσιοπάροχη εκδήλωση στο κεντρικό της κατάστημα, η Triumph υποδέχτηκε στην Ελλάδα την νέα Rocket 3 σε όλες της τις εκδόσεις. Μία πληθωρική μοτοσυκλέτα που φτιάχτηκε για να ορίσει νέα όρια ροπής και το κάνει με έναν τρικύλινδρο κινητήρα 2.458 κυβικών!

Η Rocket 3 είναι μοτοσυκλέτα που με βεβαιότητα δεν προορίζεται να σημειώσει μεγάλους αριθμούς πωλήσεων, οι μονάδες πωλήσεων δεν θα είναι το χαρακτηριστικό της. Ωστόσο η Triumph στην Ελλάδα όχι μόνο την υποδέχτηκε αλλά θα διαθέσει και μοντέλα για test ride από το κατάστημά της για όποιον θέλει να την δοκιμάσει, ενώ θα γίνουν διαθέσιμες και για δημοσιογραφική δοκιμή. Το γεγονός πως μία τέτοια μοτοσυκλέτα γίνεται διαθέσιμη για test ride, πως δηλαδή η Triumph παίρνει μία απόφαση που βασίζεται στο συναίσθημα και στην προώθηση της εταιρικής ταυτότητας και δεν βασίζεται μονάχα στα νούμερα, δεν προκύπτει από «εξελόχαρτα», είναι το καλύτερο μήνυμα προς όσες αντιπροσωπείες δεν έχουν διαθέσιμες όλες τις μοτοσυκλέτες της γκάμας τους.

Η υπερβολική σε όλα της Rocket 3, αποδίδει 165 ίππους στις 6.000 στροφές και ξεχειλίζει από ροπή καθώς μόλις στις 4.000 στροφές μας δίνει 22.54 χιλιογραμμόμετρα πράγμα που μας κάνει να ανυπομονούμε για την δυναμομέτρησή της! Εντός των προδιαγραφών Euro5 με βάρος 291 κιλών που δεν μπορεί να θεωρηθεί μεγάλο για τα κυβικά της και την κατηγορία που πρεσβεύει, η Rocket 3 είναι μία μοτοσυκλέτα που δηλώνει κατασκευαστική υπεροχή και αντιπροσωπεύει το status της Triumph.

Παρά την ψιχάλα, που ευτυχώς δεν εξελίχθηκε σε βροχή εκείνη την ώρα, το κατάστημα της Triumph είχε αρκετό κόσμο που έσπευσε να δει από κοντά τις νέες μοτοσυκλέτες αλλά και να τις ακούσει να δουλεύουν.

Η Rocket 3 έχει το κοινό της στην Ελλάδα συμπληρώνοντας ήδη τις πρώτες παραγγελίες, έχει όμως και ακόμη μεγαλύτερο στις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες όπου παρά το χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο, η οικονομία τους βαδίζει με γρηγορότερο ρυθμό ανάπτυξης, ενώ και η μοτοσυκλετιστική τους κουλτούρα βρίσκεται πιο κοντά στα cruiser…