Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Τροχαίο Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας: Σώθηκε εξαιτίας του εξοπλισμού αναβάτη

Τεράστιο σφάλμα του οδηγού του αυτοκινήτου

Σφοδρό τροχαίο συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας (21/10) πάνω στην Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, όταν ο οδηγός αυτοκινήτου μετάνιωσε ενώ είχε ήδη κατευθυνθεί προς την έξοδο της Χαλκίδας. Λίγα μέτρα πριν το στηθαίο έκοψε το τιμόνι αριστερά, ενώ κινούταν στην δεξιά λωρίδα για να επιστρέψει στην Εθνική Οδό, χωρίς να αφήσει κανένα απολύτως περιθώριο στον 26χρονο αναβάτη ενός Yamaha Tracer 700 που κινούταν στο ρεύμα του.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και η μοτοσυκλέτα καρφώθηκε στο αυτοκίνητο, με τον αναβάτη να εκτοξεύεται μακριά. Αν και τραυματισμένος ο 26χρονος κατάφερε να δώσει οδηγίες στους περαστικούς καθώς είναι γιατρός, κι αυτό σίγουρα βοήθησε την κατάσταση μιας και το ασθενοφόρο έφτασε με περισσότερο από μία ώρα καθυστέρηση, όπως αναφέρει το lamiareport.

Ο προστατευτικός εξοπλισμός που φορούσε και το γεγονός πως ήταν σε θέση να βοηθήσει τον εαυτό του, δίνοντας οδηγίες με ψυχραιμία ακόμη και στους τραυματιοφορείς όταν αυτοί ήρθαν, ήταν βασικά στοιχεία βοήθειας για τις πρώτες στιγμές.

Το τροχαίο διερευνάται από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, όμως είναι δεδομένο πως δεν υπήρχε περιθώριο αντίδρασης από τον αναβάτη του μπλε Tracer 700 και το μόνο που απέτρεψε την απώλεια της ζωής του, ήταν ο προστατευτικός εξοπλισμός που φορούσε.

 

Περισσότερες φωτογραφίες και VIDEO από το σημείο θα βρείτε στο LamiaReport