Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Βραβείο σχεδιασμού Red Dot για την Honda CBR1000RR-R Fireblade

Πήρε τη θέση της στο μουσείο σχεδιασμού

Ο θεσμός “Red Dot” ιδρύθηκε από τον Γερμανό σχεδιαστή Peter Zec και η βασική ιδέα είναι να βραβεύει κάθε χρόνο τα πιο καλοσχεδιαμένα προϊόντα που εμφανίζονται στην αγορά. Αποτελείται από μια επιτροπή διάσημων και καταξιωμένων βιομηχανικών σχεδιαστών οι οποίοι κρίνουν τα προσόντα με βασικό κριτήριο τον συνδυασμό της αισθητικής με την λειτουργικότητα. Δεν αρκεί δηλαδή το προϊόν να είναι όμορφο, αλλά θα πρέπει ταυτόχρονα να είναι και λειτουργικά αποδοτικό.

Φέτος στην κατηγορία των μοτοσυκλετών το βραβείο πήγε στη νέα Honda CBR1000RR-R, όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπή, όχι μόνο εντυπωσιάστηκαν από την εμφάνισή της, αλλά την οδήγησαν και μέσα στην πίστα για να πάρουν την τελική τους απόφαση! Από την μεριά της Honda, το βραβείο πήρε ο Satoshi Kawawa που είναι γενικός διευθυντής στο τμήμα σχεδιασμού μοτοσυκλετών της Honda. Όπως ο ίδιος δήλωσε, η νέα CBR 1000 RR-R σχεδιάστηκε για να κερδίζει αγώνες σε κάθε είδους κατηγορία σε διεθνές επίπεδο, είτε μιλάμε για μορφή stock-sport είτε για την κορυφαία κατηγορία του WSBK, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα της αεροδυναμικής και της απόδοσης του κινητήρα.

Για ένα χρόνο, η νέα CBR1000RR-R Fireblade θα βρίσκεται σε ειδική θέση μέσα στο μουσειακό χώρο που ανήκει στον θεσμό του Red Dot στις κτηριακές εγκαταστάσεις του UNESCO World Heritage Site Zollverein. Μαζί του θα είναι και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Honda, το Honda-E που ψηφίστηκε ως Best of the Best για το 2020.