Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Βρέθηκε ολοκαίνουρια εξακύλινδρη CBX 1050 μέσα στην κούτα της!

Στις αποθήκες της Νέα Υόρκης υπάρχουν ακόμα θησαυροί

Το απόλυτο όνειρο κάθε συλλέκτη κλασσικών μοτοσυκλετών είναι να ανοίξει μια σκουριασμένη πόρτα μιας αποθήκης και να βρει μέσα μια μοτοσυκλέτα ακριβώς όπως βγήκε από το εργοστάσιο πριν 30, 40 ή 50 χρόνια.

Ακριβώς αυτή την εμπειρία είχε κι ένας Νεοϋορκέζος πριν από περίπου ένα μήνα, όταν κατέβηκε σε ένα υπόγειο και αντίκρισε μπροστά του το ξύλινο κουτί με την ολοκαίνουρια εξακύλινδρη Honda CBX 1050 σκεπασμένη με το νάιλον που της είχε βάλει ο Ιάπωνας εργάτης στο εργοστάσιο πριν την φορτώσουν για εξαγωγή στις ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα είναι μοντέλο του 1980 και είναι η ποθητή γυμνή έκδοση και όχι εκείνη με το ογκώδες και άσχημο φαίρινγκ.

Συνήθως τέτοιες ιστορίες μένουν κρυφές και παίρνουν διαστάσεις αστικού μύθου ανάμεσα στους συλλέκτες, όμως στην προκειμένη περίπτωση ο άνθρωπος που την βρήκε μετά από 37 χρόνια είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα χρήματα, παρά για μια από τις ελάχιστες εξακύλινδρες μοτοσυκλέτες που έχουν βγει στην παραγωγή!

Έτσι λίγες μέρες μετά την ανακάλυψή της, την έβαλε αγγελία προς πώληση σε τοπική εφημερίδα της Νέας Υόρκης, χωρίς τιμή και χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, όπως για πιο λόγο η CBX έμεινε στο κουτί της επί 37 έτη.

Φυσικά πωλήθηκε μέσα σε λίγες μέρες…