Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Διαβούλευση Λ.Ε.Μ.Ο.Τ. και Δήμου Αθηναίων

Με φόντο την ενοποίηση των Αρχαιολογικών Χώρων

Ο Δήμος Αθηναίων έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες ενός πλάνου ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων στο κέντρο της πόλης, η οποία όμως περιλαμβάνει πολλές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Η Λ.Ε.Μ.Ο.Τ. στο πλαίσιο των δράσεών της για βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας των μοτοσυκλετών έχει ξεκινήσει ένα κύκλων επαφών και συναντήσεων με τα αρμόδια στελέχη του Δήμου, παραθέτοντας τις προτάσεις της. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της λέσχης μετά την πρόσφατη επαφή τους με τον Δήμο:

 

Δελτίο Τύπου

 

Θέμα : Συναντήσεις της ΛΕΜΟΤ με τον Δήμο Αθηναίων.

 

Σε συνέχεια της υλοποίησης των προγραμματισμένων δράσεών της η ΛΕΜΟΤ συνεχίζει τις συναντήσεις της με εκπροσώπους του Δήμου Αθηναίων με στόχο την επίλυση κυκλοφοριακών θεμάτων.

 

Έτσι, την 4η Ιουνίου 2020 συναντήθηκε με εντεταλμένα στελέχη του Δήμου Αθηναίων και παρουσίασε τον αρχικό της σχεδιασμό σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα απαιτηθούν συνολικά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μοτοσυκλετιστών αλλά και ενόψει της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων.

 

Ο προτεινόμενος σχεδιασμός της ΛΕΜΟΤ περιλαμβάνει προτάσεις που αφορούν την δημιουργία συγκεκριμένων νέων θέσεων στάθμευσηςδικύκλων, την κίνηση στους λεωφορειόδρομους, την βελτίωση της οδικής σήμανσης και γενικότερα την ασφάλεια των μοτοσυκλετιστών και την περαιτέρω ένταξη του δικύκλου στον κυκλοφοριακό σχεδιασμό, δεδομένης της αναγνώρισης της συμβολής του στην κυκλοφοριακή ανακούφιση.

 

Την ΛΕΜΟΤ εκπροσώπησαν το εντεταλμένο μέλος του ΔΣ Ανδρέας Χατζηδάκης και ο νομικός της εκπρόσωπος Θεόδωρος Γαζούλης.

 

Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν.

 

 

 

Αθήνα 5 Ιουνίου 2020.