Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Πανελλήνιο motocross – Γιαννιτσά: Σοβαρό ατύχημα στην ΜΧ2 [UPDATE]

Έφυγε μοτοσυκλέτα πάνω σε ανθρώπους εκτός πίστας

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ο πέμπτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στην πίστα των Γιαννιτσών και όπως σε όλους τους αγώνες της φετινής σεζόν, το ΜΟΤΟ βρίσκεται για να σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις σε πραγματικό χρόνο.

Δυστυχώς όμως, οι ειδήσεις δεν είναι πάντα καλές και στην συγκεκριμένη περίπτωση γίναμε μάρτυρες ενός πολύ σοβαρού ατυχήματος που συνέβη κατά την διάρκεια του αγώνα της ΜΧ2. Πιο συγκεκριμένα, σε ένα από τα άλματα της πίστας έφυγε η μοτοσυκλέτα του Κανάκη στον αέρα και έπεσε πάνω στην προστατευτική περίφραξη. Εκεί όμως υπήρχε και μία μεταλλική κολώνα, η οποία έπεσε πάνω σε δύο από τους θεατές με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τους.

Φυσικά ο αγώνας διεκόπη και πριν από λίγο η διοργάνωση ανακοίνωσε την οριστική ακύρωσή του. Μέχρι στιγμής αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση από την διοργάνωση προκειμένου να μάθουμε την κατάσταση των τραυματιών, αλλά και την επιβεβαίωση των ονομάτων τους. Για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη, θα σας κρατάμε ενήμερους.

 

UPDATE!

Όπως είχαμε δεσμευθεί, θα σας ενημερώνουμε συνεχώς για όποια εξέλιξη μαθαίνουμε σχετικά με το σοβαρό ατύχημα στα Γιαννιτσά, καθώς το παραπάνω άρθρο αφορούσε τις πρώτες πληροφορίες που είχαμε και που μπορούσαμε να μεταφέρουμε. Μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε βγει καμία ανακοίνωση και ούτε γνωρίζαμε αν είχαν ενημερωθεί οι οικογένειες των τραυματιών και παρόλο που είχαμε όλες τις πληροφορίες θεωρήσαμε σκόπιμο και ως σεβασμό προς τους ανθρώπους αυτούς να μην αναφέρουμε ονόματα και λεπτομέρειες.

Τώρα που έχει παρέλθει το πρώτο κρίσιμο διάστημα, μπορούμε να μεταφέρουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβη στα Γιαννιτσά. Όπως αναφέρουμε παραπάνω η μοτοσυκλέτα του Μάριου Κανάκη έφυγε σε ένα άλμα, χτύπησε στην περίφραξη και έκοψε μία μεταλλική κολώνα, η οποία έπεσε στο χώρο που περιμένουν οι μηχανικοί των ομάδων και οι αναβάτες. Εκείνη την ώρα ο Γεωργαντάς, έκανε διατάσεις προετοιμαζόμενος για τον αγώνα της κατηγορίας του που ακολουθούσε, έχοντας πλάτη προς την πίστα. Εκείνη ακριβώς την στιγμή τον χτύπησε το κομμάτι της μεταλλικής κολώνας στο κεφάλι, ενώ η μοτοσυκλέτα του Κανάκη χτύπησε τον αδερφό του αναβάτη Θεοχάρη Χατζηράλλη κι ένα ακόμη άτομο, του οποίου την ταυτότητα δεν γνωρίζουμε. Ο Γεωργαντάς τραυματίστηκε πάρα πολύ σοβαρά στο κρανίο, όπως και ο αδερφός του Χατζηράλλη ο οποίος κινδύνεψε καθώς του "γύρισε και η γλώσσα" και ευτυχώς η άμεση επέμβαση όσων ήταν κοντά του, αλλά και η γρήγορη έλευση των διασωστών, αποσόβησαν τα χειρότερα. Και οι δύο τραυματίες είναι διασωληνωμένοι στο νοσοκομείο, με την κατάσταση του Γεωργαντά να θεωρείται πάρα πολύ κρίσιμη και να μην έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ ο Χατζηράλλης είναι σε τεχνητό κώμα αλλά οι πληροφορίες λένε πως δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο η ζωή του.

Στην συνέχεια, λόγω της τυπικής διαδικασίας του αυτοφώρου σε ανάλογες περιπτώσεις, συνελήφθη ο Κανάκης και ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, αλλά αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι και οι δύο με εντολή εισαγγελέα.