Γράφτηκε από: 
το Λάζαρο Μαυράκη

Αναβαθμισμένο Ducati Scrambler Icon

Το πρώτο δείγμα του "Joyvolution"

Η Ducati με το αναβαθμισμένο Scrambler Icon υπόσχεται μια πιο σύγχρονη, πιο άνετη και πιο ασφαλή επιλογή, που σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων του εργοστασίου, θα απογειώσει την φιλοσοφία "Land of Joy" σε νέα ύψη. Διατηρώντας την βασική δομή που αποτελεί τα πλαίσια που κινούνται τα Scrambler από το Borgo Panigale (δύο ρόδες, ένα φαρδύ τιμόνι, ένας απλός κινητήρας και ατελείωτη διασκέδαση) ο εμπλουτισμός της με την "Joyvolution" –όπως ονομάζει η Ducati την διαδικασία εξέλιξης ολόκληρου του brand- προσθέτει στοιχεία που φιλοδοξούν να προσελκύσουν ακόμη μεγαλύτερη μερίδα του κοινού.


Το ιταλικό εργοστάσιο επενδύει πολλά στην οικογένεια Scrambler, καθώς είναι αυτή που έδωσε σημαντική εμπορική ώθηση σε ολόκληρη της φίρμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο Scrambler παρουσιάστηκε το 2014 και το 2015 ήταν το 10ο πιο καλοπουλημένο μοντέλο παγκοσμίως πάνω από 500cc, ενώ σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά το ντεμπούτο τους, έχουν πουληθεί πάνω από 55.000 Scrambler σε όλη την υφήλιο.


Πλέον, στην Ducati έκριναν πως έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για μια ανανέωση-αναβάθμιση και το πρώτο δείγμα αυτής της κίνησης είναι το Scrambler Icon. Τα αλουμινένια πλαϊνά καπάκια είναι επανασχεδιασμένα και ταιριάζουν καλύτερα με το ρεζερβουάρ-δάκρυ που παρέμεινε. Ο κινητήρας είναι βαμμένος μαύρος, ενώ οι ψύκτρες στις κεφαλές των κυλίνδρων είναι βουρτσισμένες. Ο προβολέας έχει νέα LED φώτα ημέρας, ενώ LED είναι και τα φλας που έχουν σύστημα αυτόματης ακύρωσης. Οι διακόπτες είναι πλέον πιο εργονομικοί κάνοντας πι εύκολη την περιήγηση στο μενού του ψηφιακού οργάνου, το οποίο μάλιστα περιλαμβάνει τώρα και πληροφορίες για την στάθμη καυσίμου. Η επίπεδη σέλα είναι επανασχεδιασμένη, ενώ μια από τις βασικότερες αλλαγές είναι το διαφορετικό set up των αναρτήσεων με έμφαση –σύμφωνα με την Ducati πάντα- την άνεση.


Μια εξίσου σημαντική προσθήκη στο ανανεωμένο Icon είναι το Cornering ABS της Bosch –μια καινοτομία για την συγκεκριμένη κατηγορία- αλλά και ο πιο ελαφρύς υδραυλικός συμπλέκτης, με την μανέτα του να είναι ρυθμιζόμενη, όπως ήταν μέχρι τώρα και του φρένου. Από την άλλη μεριά, το Ducati Multimedia System που μπροεί να δεχθεί το Icon, δίνει στον αναβάτη την δυνατότητα διασύνδεσης με το κινητό του, έτσι ώστε να μπορεί να ακούει μουσική από το Scrambler Web Radio που εκπέμπει διαδικτυακά όλο το 24ωρο, να ακούσει την μουσική της δικής του επιλογής ή να συνομιλήσει με τον συνεπιβάτη του.

Το νέο Scrambler Icon θα είναι διαθέσιμο στον Atomic Tangerine χρωματικό συνδυασμό (μαύρο πλαίσιο και σέλα με γκρι λεπτομέρειες) ή στην κλασσική '62 Yellow επιλογή με επίσης μαύρο πλαίσιο και σέλα.
Όπως μας υπόσχεται η Ducati, η συνέχεια του Joyvolution θα δοθεί μέσα στο φθινόπωρο με αρκετές εκπλήξεις!

Tags: