Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Aprilia Tuono 660 Concept – EICMA: Το επόμενο βήμα

Στα χνάρια των RSV

Το πρωτότυπο concept Tuono 660 είναι ουσιαστικά το επόμενο λογικό βήμα, μετά την παρουσίαση του RS660, και η δεύτερη μοτοσυκλέτα από την ολοκαίνουργια πλατφόρμα με τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα. Η γυμνή αυτή έκδοση του RS έχει τον ίδιο ακριβώς κινητήρα και πλαίσιο, αλλά με πιο όρθια θέσης οδήγησης και με πιο φαρδύ τιμόνι, σαφώς περισσότερο προσανατολισμένο στο δρόμο και στην καθημερινή χρήση, ενώ υπάρχει και έκδοση με 45,5 ίππους για την κατηγορία Α2 των διπλωμάτων.

Ο σχεδιασμός του ακολουθεί πιστά την αρχιτεκτονική των Tuono, με μικρές επιφάνειες και ένα μπικίνι φαίρινγκ για προστασία από τον αέρα. Οι LED προβολείς είναι ίδιοι με του RS, ενώ διαθέτει και το σύστημα ενεργητικής αεροδυναμικής στο εσωτερικό του μικρού φαίρινγκ.

Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός και η απόδοση του κινητήρα είναι επίσημης ακριβώς ίδια με το supersport αδερφάκι του, χωρίς να λείπει η IMU των έξι αξόνω και η hi-tech TFT οθόνη για τα όργανα. Το Tuono θα παρουσιαστεί προφανώς ως μοντέλο παραγωγής για το 2021 κι εμείς αναμένουμε να δούμε και την συνέχεια στο concept του δικύλινδρου 660.

Tags: