Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Kymco RevoNex και CV3 2020 – EICMA: Μας έβαλε στην πρίζα

Ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με έξι ταχύτητες και scooter με τρεις τροχούς

Η Kymco βρίσκεται σε έναν διαρκή οργασμό δημιουργίας, θέλοντας να αλλάξει την εικόνα που είχαμε έως σήμερα για την εταιρεία. Ανανεώνοντας ριζικά τα δημοφιλή μοντέλα των scooter της, αλλά και παρουσιάζοντας πρωτότυπα που τραβάνε την προσοχή, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες ασιατικές εταιρείες δίνοντας το δικό της στίγμα. Μέσα σε αυτή τη νέα εμπορική στρατηγική εντάσσεται και η παρουσίαση ηλεκτρικών μοτοσυκλετών που συνδυάζουν τον ηλεκτροκινητήρα με ένα κανονικό κιβώτιο έξι ταχυτήτων.

Ως γνωστόν οι ηλεκτροκινητήρες έχουν μέγιστη ροπή από μηδέν στροφές και δεν χρειάζονται, ούτε συμπλέκτη για να ξεκινήσουν ομαλά από στάση, ούτε και κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς μπορούν να ανεβάζουν χωρίς πρόβλημα χιλιάδες στροφές. Όμως η Kymco θέλει οι δικές της ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες να προσφέρουν την χαρά της οδήγησης που έχουν οι συμβατικές μοτοσυκλέτες και η χρήση ενός κιβωτίου ταχυτήτων δίνει ακριβώς αυτή την αίσθηση στον αναβάτη του RevoNex που παρουσίασαν φέτος.

Δείτε στο τέλος το video της παρουσίασης και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Ουσιαστικά είναι η γυμνή έκδοση της ηλεκτρικής supersport μοτοσυκλέτας που είχαν δείξει στην περσινή έκθεση. Εκείνη είχε πολύ πιο φουτουριστική εμφάνιση και έμοιαζε ελάχιστα με τις συνηθισμένες μοτοσυκλέτες παραγωγής. Όμως το γυμνό RevoNex είναι έτοιμο να μπει στη γραμμή παραγωγής, αφού έχει έτοιμες τρύπες για της βίδες της πινακίδας στο πίσω φτερό!

Τη RevoNex έφερε επί της σκηνής ο ίδιος ο πρόεδρος της Kymco, Allen Ko

Μαζί με το RevoNex, η Kymco παρουσίασε την αναβαθμισμένη πλατφόρμα του ηλεκτρικού scooter ionex, που έχει μεγαλύτερη αυτονομία και υψηλότερη τελική ταχύτητα. Τα ionex βασίζονται στην ιδέα αλλαγής της μπαταρίας σε σταθμούς που υπάρχουν στο δρόμο (βγάζεις την άδεια και βάζεις έτοιμη φορτισμένη) και ήδη χρησιμοποιούνται στην Taiwan από εταιρείες courier που κάνουν μεταφορές δεμάτων στο κέντρο της πόλης.

Παράλληλα με την ηλεκτροκίνηση, η Kymco δεν ξεχνά και το πεδίο μάχης του ανταγωνισμού σε όλες τις κατηγορίες των scooter και με το CV3, που όπως μαρτυρά το όνομά του έχει τρεις τροχούς, θέλει να βάλει πόδι σε αυτή τη νέα υποκατηγορία που δραστηριοποιούνται ήδη μεγάλα ονόματα όπως η Piaggio και η Yamaha.

Tags: