Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Kymco X-Town CT 300 2020 – EICMA: Με το βλέμμα στην πόλη!

Με μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους

Τη σειρά -όπως αποδείχτηκε φέτος ότι θα είναι- των X-Town CT, την είδαμε πρώτη φορά στην περσινή EICMA με την πρώτη έκδοση να έχει τον κινητήρα των 124,8cc, ενώ τελικά δεν ήρθε στην ελληνική αγορά. Φέτος, η Kymco παρουσίασε και τη μεγαλύτερη έκδοση, το X-Town CT300, με το όνομά του να κάνει σαφές το πεδίο δράσης του, που δεν είναι άλλο απ’ τους δρόμους των πόλεων (City). Ωστόσο, χάρη στον μεγαλύτερου κυβισμού κινητήρα -συγκριτικά με το CT 215- χωρητικότητας 276cc και ιπποδύναμης 25,4 ίππων και ροπής 2,5 κιλών, το CT 300 μπορεί εύκολα να ταξιδέψει και εκτός των “τειχών” της πόλης.

Οι μεγάλες διαστάσεις του φαίρινγκ, της ζελατίνας και της τεράστιας σέλας προσφέρουν υψηλό επίπεδο άνεσης, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος κάτω απ’ τη σέλα μπορεί να φιλοξενήσει ένα κράνος και τα προσωπικά αντικείμενα του αναβάτη. Η σέλα δείχνει ιδιαίτερα ποιοτική λόγω των διπλών ραφών και του ανάγλυφου υφάσματος με μοτίβο carbon. Επίσης, λόγω της αρχιτεκτονικής του πλαισίου, το X-Town CT 300 διαθέτει επίπεδο δάπεδο για τα πόδια του αναβάτη, δημιουργώντας χώρο για την μεταφορά μεγάλων αντικειμένων.

Ακόμη, κάτω απ’ το τιμόνι διαθέτει δύο ντουλαπάκια για μικροαντικείμενα και γάντζο για τις σακούλες απ’ τα ψώνια. Όπως και το CT 125 έτσι και η μεγαλύτερη έκδοση διαθέτει ένα δίσκο μπροστά με δαγκάνα τριών εμβόλων και πίσω έχει μια δύο εμβόλων, ενώ βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας θα έχει ABS αντί για συνδυασμένη λειτουργία των φρένων. Τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED με DRL (φώτα ημέρας), ενώ ο πίνακας των οργάνων έχει αναλογικές ενδείξεις. Πληροφορίες τόσο για το κόστος απόκτησης όσο και για την έλευσή του στην ελληνική αγορά δεν υπάρχουν ακόμη.

Tags: