Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Νέο Honda CBR600RR-R τον Οκτώβριο!

Υπάρχουν πληροφορίες για την παρουσίασή του

Πριν από μερικές βδομάδες, το ιαπωνικό περιοδικό Young Machine (το οποίο όπως έχουμε γράψει και το παρελθόν έχει πολύ καλή εσωτερική πληροφόρηση μέσα από τα εργοστάσια) δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο αναφέρεται ότι ένα CBR600RR βρίσκεται στην διαδικασία της εξέλιξης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Honda θα ακολουθήσει τα χνάρια του μεγαλύτερου Fireblade, καθώς θα αποτελεί το πιο ακραίο μοντέλο της γκάμας της, στην κατηγορία των μεσαίων κυβισμών.

Η προσμονή για μια νέα γενιά CBR600 έχει δημιουργηθεί από τότε που σταμάτησε η παραγωγή της τελευταίας γενιάς εδώ και τέσσερα σχεδόν χρόνια για την Ευρώπη. Όπως φαίνεται τώρα, αυτή η προσμονή παίρνει τέλος, αφού σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από Ινδία (!) μεριά, το… baby Fireblade έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί κατά την διάρκεια του GP της Ταϊλάνδης, στις 2-4 Οκτωβρίου.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως αρχικά η παρουσίαση της μοτοσυκλέτας ήταν προγραμματισμένη στις αρχές της φετινής χρονιάς, αλλά λόγω της πανδημίας, η Honda άλλαξε το χρονοδιάγραμμά της, έτσι ώστε να συμπίπτει και με τις νέες ημερομηνίες του ημερολογίου των MotoGP. Το GP της Ταϊλάνδης ήταν διεξαχθεί στις 22 Μαρτίου, πριν την ανακοίνωση της αναβολής του για τον Οκτώβρη από την Dorna.

Το νέο μοντέλο, προφανώς και θα πληροί τις Euro5 προδιαγραφές ώστε να κάνει μια δυναμική επιστροφή. Να θυμίσουμε ότι η Honda αποφάσισε την διακοπή της παραγωγής του στα τέλη του 2016, αντί να το αναβαθμίσει για να συμμορφωθεί με τις νέες προδιαγραφές. Η σημαντική πτώση στις πωλήσεις των supersport, συνηγόρησε κι αυτή στο να στείλει η Honda το CBR πίσω στο σχεδιαστήριο για έναν ολικό επανασχεδιασμό.

Δεν ξέρουμε ακόμη πολλές λεπτομέρειες για το νέο… CBR600RR-R αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι η μοτοσυκλέτα θα δανειστεί πολλά στοιχεία από την εμφάνιση του Fireblade.