Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Αποκάλυψη: Αυτή είναι η νέα Honda Africa Twin 2020, με 101 ίππους και 1084 κυβικά

Διέρρευσαν φωτογραφίες από την… Αυστραλία

Το αμερικάνικο Motorcycle κατάφερε να βρει φωτογραφίες και τα στοιχεία για την νέα Africa Twin που έχει προαναγγείλει με video η Honda και όλοι περιμέναμε να δούμε στην έκθεση της Eicma φέτος ή πιο νωρίς στην έκθεση του Τόκιο ή ακόμα πιο νωρίς στην έκθεση AIMExpo των ΗΠΑ, καθώς τα τελευταία νέα από αμερική λένε πως η Honda θα παρουσιάσει εκεί ένα νέο μοντέλο. Τα στοιχεία αυτά σύμφωνα με τους αμερικάνους δημοσιογράφους προέρχονται από τα έγραφα που κατέθεσε η Honda στις υπηρεσίες της Αυστραλίας για την έκδοση της έγκρισης τύπου. Οι αριθμοί που αναφέρονται αφορούν την αύξηση του κυβισμού στα 1084cc και την αύξηση της ιπποδύναμης στους 101 ίππους στις 7.500. Για το Africa Twin με τον κινητήρα των 998 κυβικών η Honda ανακοίνωνε  93,8 ίππους, επίσης στις 7.500 στροφές.

Η νέα Africa Twin θα συνεχίσει να διατίθεται με συμβατικό και DCT κιβώτιο ταχυτήτων, τόσο στην έκδοση με το μικρό ρεζερβουάρ, όσο και στην έκδοση Adventure Sports με το μεγάλο ρεζερβουάρ. Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες που διέρρευσαν είναι μικρές σε μέγεθος αλλά επαρκούν για να διακρίνουμε τις σημαντικότερες αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση και το νέο πλαίσιο, το νέο (αφαιρούμενο πλέον) υποπλαίσιο και το νέο ψαλίδι. Ολόκληρο το εμπρός και πάνω τμήμα του φαίρινγκ έχει ριζικές αλλαγές στη σχεδίαση, με την ζελατίνα να είναι (πολύ) πιο χαμηλή στο βασικό μοντέλο και αρκετά πιο ψηλή στο Adventure Sports. Φαίνεται πως η Honda θέλει να διαχωρίσει τους ρόλους ανάμεσα στις δύο εκδόσεις, καθώς και τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι διαφορετικά, με το βασικό μοντέλο να έχει πιο “ασφάλτινη” χάραξη ελαστικών και το Adventure Sports να έχει πιο “off-road” ελαστικά. Όμως θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τις ευρωπαϊκές εκδόσεις, καθώς πολλές φορές τα ιαπωνικά εργοστάσια αλλάζουν τον τύπο των ελαστικών πρώτης τοποθέτησης ανάλογα με την αγορά που πρόκειται να πουληθούν.   

 Από το νέο Adventure Sports απουσιάζουν τα προστατευτικά κάγκελα που είχε έως σήμερα, όμως και εδώ καλό είναι να περιμένουμε να δούμε το επίπεδο εξοπλισμού που θα έχουν οι μοτοσυκλέτες για την ευρωπαϊκή αγορά. Το σχήμα και το μέγεθος της εξάτμισης είναι φυσικά νέα, καθώς η Honda έχει λάβει υπόψη της τις προδιαγραφές Euro 5. Διαφορετικές είναι και οι χούφτες στο τιμόνι, οι οποίες μοιάζουν μικρότερες σε μέγεθος, αλλά η ποιότητα των φωτογραφιών είναι χαμηλή δεν θα βάλουμε το χέρι στη φωτιά…

 

Πηγή: Motorcycle.com