Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Honda CB998F: Τα Bol’d Or επιστρέφουν!

Αντίπαλος του Z900RS και Katana

Η Honda δεν σκοπεύει να χάσει το τρένο της neoretro εποχής που ξαναζούμε και ετοιμάζει την δική της πρόταση απέναντι στο Kawasaki Z900RS και Suzuki Katana. Βάση για τη νέα μοτοσυκλέτα που θα έχει σαφείς αισθητικές αναφορές στα Bol d Or, θα είναι το CB1000R NeoSportCafe. Αυτό σημαίνει πως θα έχει έναν μοντέρνο τετρακύλινδρο κινητήρα υψηλής απόδοσης, γρήγορη γεωμετρία πλαισίου, χαμηλό βάρος και σύγχρονης τεχνολογίας ηλεκτρονικά. Έτσι σε αντίθεση με τα υπάρχοντα CB 1300 και CB 1100 που ο όγκος και το βάρος τους (πάνω από 260 κιλά και οι δυο τους…) περιορίζει στο ελάχιστο τις σπορ δυνατότητές τους, το νέο CB998F (προσωρινή ονομασία του ιαπωνικού περιοδικού Young Machine είναι αυτή, ίσως το πουν CB900F όπως το παλιό…) θα έχει σαφώς σπορ χαρακτήρα.

Η ιδέα αυτή είναι κάτι που ακούγεται καιρό, ωστόσο τώρα το Ιαπωνικό περιοδικό Young Machine έφερε την παραπάνω φωτογραφία. Κι όταν το Young Machine λέει κάτι για Honda, δεν πέφτει έξω...

Με το νέο Bol Or η Honda ρίχνει βάρος στις ρετρό γραμμές... Άλλωστε ακριβώς το ίδιο έχει κάνει η Kawasaki και η Suzuki, αφού το Z900RS και το Katana βασίζονται στα streetfighter Ζ900 και GSX-S 1000. Μένει να δούμε αν η Honda επαναφέρει το όνομα Bol’ d Or από τον φημισμένο 24ώρο αγώνα endurance της Γαλλίας, όπου η τότε είχε κερδίσει αρκετές φορές με τα ασημί/μπλε CB900F.