Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Honda CBR600RR 2021: Νέες φωτογραφίες σε φυσικό περιβάλλον, δεν έρχεται Ευρώπη προς το παρόν

Συγκυριακά δεν ευνοείται εκτός Ασίας

Θα παρουσιαστεί επίσημα την 21η Αυγούστου αλλά αυτή θα είναι με βεβαιότητα με τελική του μορφή, που πλέον κυκλοφόρησε και σε φωτογραφίες σε φυσικό περιβάλλον. Όπως ακριβώς λέγαμε στις 24 Ιουλίου, η κατηγορία των 600ων κυβικών έχει εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα κέρδους γιατί το ταβάνι της λιανικής πώλησης συμπιέζεται από τις superbike με τις οποίες θα πρέπει να διαφέρουν. Το κόστος εξέλιξης όμως παραμένει αντίστοιχο, το ίδιο και το κατασκευαστικό κόστος και στο τέλος η μόνο περικοπή πρέπει να γίνει από το περιθώριο κέρδους, που επίσης βαίνει μειούμενο στην ανταγωνιστική εποχή που διανύουμε. Για αυτό και ήδη η Honda στην Αμερική ανακοίνωσε πως δεν θα το εισάγει, κι αυτό ακριβώς αναμένεται να συμβεί και για την Ευρώπη, πριν μάθουμε με βεβαιότητα στο τέλος του μήνα αν είναι Euro5 τελικά ή όχι.

Τα supersport δεν παρουσιάζουν πωλήσεις στην Ευρώπη πολύ καιρό τώρα ενώ αντίθετα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο στην Ασία, όπου σταδιακά απελευθερώνονται και τα όρια του κυβισμού από τις εκάστοτε κυβερνήσεις αλλά και τα εγχώρια εργοστάσια βελτιώνουν την λειτουργία τους χρόνο με τον χρόνο. Για παράδειγμα η Honda κατάφερε πριν από πέντε χρόνια να κατασκευάσει τετρακύλινδρο εν σειρά εξ ολοκλήρου στην Ινδονησία, σχεδιασμένο εκεί από λευκό χαρτί. Τα νούμερα στην Ασία ξεφεύγουν από εκείνα της Ευρώπης και δικαιολογούν ένα ολοκαίνουριο CBR600RR με κορυφαία μάλιστα ηλεκτρονικά. Η αρχική εκτίμηση από την Honda Αμερικής είναι πως το CBR600RR δεν θα βγει εκτός Ασίας, με το κόστος εξέλιξης για το Euro5 να μην δικαιολογείται μέχρι την στιγμή που θα αλλάξουν οι προδιαγραφές και θα συμβαδίζουν για όλο τον κόσμο ή αν υιοθετηθεί η απόφαση για αλλαγή της εφαρμογής στην Ευρώπη, συνέπεια όσων συμβαίνουν γύρω μας.

Από αυτό που φαίνεται στις φωτογραφίες έχουμε την έλευση των αεροδυναμικών βοηθημάτων σίγουρη, όπως φάνηκε και στο πρώτο video που κυκλοφόρησε η Honda ενώ η εμφάνιση ήρθε πιο κοντά στο CBR1000RR-R.

Η μεγάλη αλλαγή φαίνεται να είναι στα όργανα και κατά επέκταση στα ηλεκτρονικά βοηθήματα που θα είναι αντίστοιχα της superbike, πράγμα που σημαίνει πως και μόνο αυτά χωρίς καμία άλλη αλλαγή, είναι αρκετά για να τα διαφοροποιήσουμε από το CBR600RR που ξέραμε.

Στις 21 Αυγούστου θα λυθούν όλες οι απορίες.

Tags: