Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Kawasaki ZX-4R: Την 1η Οκτωβρίου επιστρέφει το τετρακύλινδρο 400αρι

Απαγορευμένος καρπός

Η Kawasaki Ινδονησίας δημοσιοποίησε ένα teaser video που μας ανακοινώνει πως την 1η Οκτωβρίου θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ένα ολοκαίνουριο ZX. Αυτό από μόνο του δεν λέει πολλά πράγματα, διότι μπορεί απλώς να είναι μια αναβαθμισμένη έκδοσης του τετρακύλινδρου 250 που ήδη υπάρχει στην παραγωγή εδώ και δύο χρόνια και πωλείται μόνο στις αγορές της Ασίας και της Ιαπωνίας. Μπορεί επίσης να είναι ένα δικύλινδρο ZX-4R με τον κινητήρα του Ninja 400 που υπήρχε και στην Ευρωπαϊκή αγορά όσο ίσχυαν οι προδιαγραφές Euro4.

Όμως σύμφωνα με το ιαπωνικό περιοδικό Young Machine, το νέο ZX-4R θα έχει τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα και στο τέλος του 2021 είχαν δει μέσα στις εγκαταστάσεις της Kawasaki στην Ιαπωνία μια τετρακύλινδρη εν σειρά ZX με 400 κυβικά η οποία έμοιαζε πολύ με το τετρακύλινδρο 250.

Οι πιθανότητες να δούμε στην Ευρώπη ένα τετρακύλινδρο ZX είναι απειροελάχιστες, όχι μόνο λόγω των προδιαγραφών Euro 5+ αλλά κυρίως λόγω της τιμής του που θα είναι πολύ κοντά σε εκείνη μια τετρακύλινδρης των 1000 κυβικών. Ακριβώς αυτός ήταν και ο λόγος που δεν είχαμε δει ποτέ στην Ευρωπαϊκή αγορά τα CBR 250/400RR, VFR/RVF400R, GSX-R 250/400R κ.τ.λ. Βέβαια η Kawasaki είχε φτιάξει μια ευρωπαϊκή έκδοση του ZXR400R με μονό εμπρός προβολέα, όμως ήταν τόσο ακριβό που μόνο σε χώρες όπως η Ιταλία και η Γερμανία έκανε κάποιες πωλήσεις.