Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

KTM 1290 Super Adventure 2021: Επιβεβαίωση για ρεζερβουάρ όπως 790!

Πατέντες αποκαλύπτουν αυτό που είχαμε δει σε φωτογραφίες

Η τελική μορφή του 1290 Super Adventure 2021 ήταν γνωστή καθώς έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες από δοκιμές στον δρόμο το καλοκαίρι. Νεότερες ωστόσο πατέντες που έχουν κατατεθεί στον δρόμο για το ξεκίνημα της παραγωγής της μοτοσυκλέτας, επιβεβαιώνουν αυτό που φαινόταν στις φωτογραφίες. Πως δηλαδή το νέο 1290 Super Adventure θα έχει το νέου τύπου ρεζερβουάρ που έχει σχεδιάσει η KTM και έχει εξελίξει μαζί με την Acerbis.

Θυμηθείτε: KTM 1290 Super Adventure 2021: Περισσότερες νέες φωτογραφίες - Διπλό ρεζερβουάρ και ραντάρ!

Η αγάπη της KTM για ξεχωριστά ρεζερβουάρ πηγάζει από τα Rally και ήταν χαρακτηριστικό των πρώτων μεγάλων Adventure που έβγαλε στην παραγωγή. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και με ένα πρωτοποριακό τρόπο που μόνο το ΜΟΤΟ έχει αναλύσει από την πρώτη στιγμή που το είδαμε στο 790, η KTM μοιράζει το καύσιμο αριστερά και δεξιά χαμηλώνοντας το κέντρο βάρους και επιτρέποντας να έχει ο αναβάτης μεγάλη αυτονομία χωρίς να αναγκάζεται να έχει έναν τεράστιο όγκο εμπρός και ψηλά.

Βέβαια εκεί μπροστά από τον αναβάτη, τοποθετεί την μπαταρία η KTM στα 790 και τώρα πλέον στο 890 Adv και εικάζουμε πως το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του 1290, που είναι ένας όγκος με βάρος ψηλά και μπροστά, όχι όμως αντίστοιχος με ένα μεγάλο ρεζερβουάρ.

Παράλληλα με την λύση αυτή κερδίζει σε προστασία από τον αέρα για τον αναβάτη.

Το βασικό πλεονέκτημα βέβαια είναι στην κατανομή βάρους και έτσι η μεταφορά αυτής της λύσης στα μεγάλα Adventure είναι ευπρόσδεκτη.

Στην καρδιά της μοτοσυκλέτας παραμένει ο κινητήρας των 1.301 κυβικών με δύο κυλίνδρους σε διάταξη V 75o που πλέον υπακούν στις Euro5 προδιαγραφές και αναμένουμε μία αύξηση ιπποδύναμης στα 170 ονομαστικά άλογα και πολύ κοντά και την πραγματική, αν κρίνουμε από το Super Duke που μόλις δυναμομετρήσαμε στο ΜΟΤΟ και θα δείτε στο επόμενο τεύχος.

Το χωροδικτύωμα παραμένει βέβαια, αλλά νέο θα είναι το χυτό, αλουμινένιο υποπλαίσιο και το ψαλίδι. Μπροστά υπάρχει το ραντάρ της BOSCH για το οποίο το ΜΟΤΟ ξέρει πάρα πολλά αυτή την στιγμή για τον τρόπο που δουλεύει, αλλά δεσμευόμαστε από εμπάργκο να μην αποκαλύψουμε μέχρι και την έκδοση του επόμενου τεύχους την 1η Δεκεμβρίου!

Φαίνεται λοιπόν και στις πατέντες αυτό που είδαμε στις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, πως οι προβολείς ενσωματώνουν το ραντάρ και αναμένουμε τουλάχιστον δύο εκδόσεις με 19αρι ή 21 ίντσες τροχό εμπρός. Θα δούμε αν η KTM θα ετοιμάσει και κάποια τρίτη έκδοση. Θεωρητικά τις επόμενες ημέρες η KTM θα αποκαλύψει πλήρως την μοτοσυκλέτα που θα δούμε από το νέο έτος…

Tags: