Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Moto Guzzi V85TT 2021: Περισσότερη ροπή και ελαφρύτερες ζάντες για tubeless ελαστικά

Άλλαξε εκεί που ήθελε ο κόσμος

Σύμφωνα με την Moto Guzzi οι αλλαγές που έχει κάνει για το 2021 στο best seller της, προέκυψαν από τις απαιτήσεις και την κριτική του… κοινού! Η μεγαλύτερη αλλαγή αφορά φυσικά τα μηχανικά μέρη, όπου ο παραδοσιακός V2 κινητήρας με τα ωστήρια, απέκτησε νέο χρονισμό στον εκκεντροφόρο και νέα ρύθμιση στην τροφοδοσία και την ECU με στόχο την αύξηση της ροπής στις χαμηλές και μεσαίες στροφές.

Συνήθως τέτοιου είδους επεμβάσεις επηρεάζουν τη δύναμη ψηλά, όμως η ιταλική εταιρεία δεν μας δίνει ακριβείς αριθμούς για να δούμε αν υπάρχουν επιπτώσεις στη μέγιστη ιπποδύναμη. Επ’ ευκαιρία, πρόσθεσαν άλλες δύο επιλογές στα Riding Modes (Sport και Custom, φτάνοντας συνολικά τις πέντε. Σημαντική αλλαγή πρέπει να θεωρήσουμε και τις νέες ζάντες με ακτίνες, όπου όχι μόνο ζυγίζουν 1,5 κιλό λιγότερο, μειώνοντας το γυροσκοπικό φαινόμενο και δίνοντας πιο ελαφριά αίσθηση στη μοτοσυκλέτα, αλλά πλέον μπορούν να φιλοξενήσουν tubeless ελαστικά.

Οι αλλαγές για το 2021 ολοκληρώνονται με τις τρεις νέες χρωματικές επιλογές (εντελώς καινούρια είναι η μαύρη, διότι οι άλλες δύο υπήρχαν ήδη – έστω και με μικροδιαφορές στα γραφικά), όπως επίσης τρεις παραμένουν και οι εκδόσεις εξοπλισμού.