Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

MV Agusta Brutale 1000 RR 2021: Η ντίβα των Streetfighter

Εξωτικά υλικά για υγρά όνειρα

Τα streetfighter υποτίθεται πως δημιουργήθηκαν για να κάνεις αλητείες στο δρόμο, όμως η MV Agusta πιστεύει πως τους αξίζει μια θέση στα σαλόνια της “υψηλής κοινωνίας” του μοτοσυκλετισμού. Έτσι το νέο Brutale 1000 RR, έχει άφθονα εξωτικά υλικά και 208 ίππους για να μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα στην αφρόκρεμα των μοτοσυκλετών δρόμου.

Παρά την προσαρμογή του στις προδιαγραφές Euro 5, ο τετρακύλινδρος εν σειρά κινητήρας με τις μπιέλες τιτανίου και τις βαλβίδες τιτανίου, διατήρησε τη μέγιστη ιπποδύναμη των 208 ίππων στις 13.000 στροφές, χάρη στους νέους – πιο άγριους - εκκεντροφόρους με την επικάλυψη σκλήρυνσης DLC (Diamond Like Coating). Την ίδια επίστρωση έχουν πλέον και τα “ποτηράκια” πάνω από το καπελότα των βαλβίδων, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η φθορά τους από την επαφή των πιο… αιχμηρών αμύγδαλων των εκκεντροφόρων. Οι αλλαγές στον κινητήρα ολοκληρώνονται με τη νέα πρωτεύουσα μετάδοση στο κιβώτιο ταχυτήτων και φυσικά τη νέα εξάτμιση με τους νέους καταλύτες της.

Αναβαθμισμένα πλήρως είναι ηλεκτρονικά συστήματα, όπου η νέα IMU συλλέγει σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες για την θέση της μοτοσυκλέτας στον χώρο και το νέο λογισμικό της ECU πράττει τα δέοντα.

Οι αναρτήσεις είναι φυσικά οι “ολόχρυσες” της Ohlins και τα φρένα είναι από την κορυφαία σειρά Stylema της Brembo, με cornering ABS της Continental.

Εννοείται πως οι ζάντες είναι σφυρήλατες από κράμα μαγνησίου/αλουμινίου.

Το βάρος που ανακοινώνει η MV Agusta για την έκδοση RR είναι μόλις 183 κιλά (προφανώς χωρίς υγρά…).