Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Νέα Yamaha YZ450F: Περισσότερη δύναμη και μικρότερο βάρος

Όταν κάθε εξάρτημα έχει τη σημασία του

Για τα motocross μοντέλα του 2020 η Yamaha έριξε όλο της το βάρος στην αναβάθμιση της YZ450F, ακολουθώντας το δόγμα της βελτίωσης κάθε εξαρτήματος ξεχωριστά. Τελικός στόχος ήταν η μείωση του βάρους και φυσικά η αύξηση της ιπποδύναμης, καθώς όλοι ξέρουμε πως… το γκάζι είναι γλυκό!

Ο νέος κεκλιμένος προς τα πίσω κύλινδρος είναι ελαφρύτερος, συγκεντρώνει το βάρος στο κέντρο της μοτοσυκλέτας και επιτρέπει την ιδανική σχεδίαση του κάθετου αυλού εισαγωγής. Το νέο ελαφρύτερο αλουμινένιο πλαίσιο ακολουθεί μια ασύμμετρη σχεδίαση, με λεπτότερες κεντρικές δοκούς και ενισχυμένα άκρα και βάσεις κινητήρα. Στον τομέα τον ηλεκτρονικών, η YZ450F έχει φυσικά το πρωτοποριακό σύστημα ρύθμισης της απόδοσης του κινητήρα μέσω bluetooth και εφαρμογών App για iOS και Android, που παρουσίασε η Yamaha to 2018 και διαρκώς αναβαθμίζει τις δυνατότητές του.

Επιπλέον υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής 2 χαρτών απόδοσης εν κινήσει από τον αναβάτη και Launch Control για τις εκκινήσεις. Η ισχυρή αλλά μικρή σε μέγεθος και βάρος μπαταρία λιθίου δίνει την απαραίτητη ενέργεια στη μίζα εκκίνησης και η ελαφρύτερη πίσω δαγκάνα φρένου μειώνει το μη-αναρτώμενο βάρος, όπως και οι νέες αλαφρύτερες μπλε ζάντες με στεφάνια αλουμινίου.