Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Suzuki Hayabusa Turbo

Από Ιούνιο του 2018 και μετά…

Στους δημοσιογράφους αρέσει γενικά να σπεκουλάρουν με τις επιθυμίες και τον καημό των αναγνωστών τους. Ειδικά τώρα με τα site όπου η επιβίωσή τους εξαρτάται από τα κλικ, η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Επιστήμονας σε αυτό είναι η MCN, όπου επί μια δεκαετία έβαζε στο εξώφυλλό της ένα καινούριο Honda Blackbird με τίτλο: Να! Έρχεται σε λίγους μήνες. Μέχρι V5 είχαν τάξει στους αναγνώστες τους ότι θα έχει το νέο Blackbird. Φυσικά όλοι ξέρουμε ότι η μοτοσυκλέτα που αντικατέστησε το CBR1100XX ήταν το VFR 1200 F… Τώρα, σειρά έχουν οι οπαδοί της Hayabusa που ο κάθε ένας βρίσκει μια αφορμή για να τους… γλεντήσει!

αυτή η φωτογραφία είναι κατασκευασμένη από τον... περασμένο Απρίλιο. Κυκλοφορεί ξανά ως νέα!

Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα; Στην πραγματικότητα κανείς δεν ξέρει 100% ποια θα είναι η τελική απόφαση της Suzuki σχετικά με το μέλλον του συγκεκριμένου μοντέλου. Μπορεί τελευταία στιγμή να κάνουν πίσω ή να αλλάξουν κατεύθυνση. Το είδαμε να συμβαίνει με το Τ7 της Yamaha, όπου λίγους μήνες πριν παρουσιαστεί στην έκθεση του Μιλάνου, έκαναν πίσω στη φιλοσοφία σχεδιασμού και από ένα φτηνό On-Off μέσα στην οικογένεια των ΜΤ-07, αποφάσισαν να ετοιμάσουν την επιστροφή του θρυλικού ονόματος των Tenere, στέλνοντας την ημερομηνία παραγωγής του δύο χρόνια μετά… Θυμίζουμε πως είναι ΑΥΤΟ, που αποκλειστικά στην Ελλάδα θα οδηγούσαμε αλλά... το έκαναν βίδες.

Σχετικά με το Hayabusa, γνωρίζουμε ότι στη Suzuki έχουν ετοιμάσει ένα κινητήρα Turbo και θέλουν η μοτοσυκλέτα τους να σταθεί απέναντι από την Kawasaki H2. Επίσης γνωρίζουμε από τη λίστα των δελτίων έγκρισης τύπου που είναι υποχρεωμένα τα εργοστάσια να στείλουν μερικούς μήνες πριν στις δημόσιες υπηρεσίες των ΗΠΑ, ότι για το 2018 το Hayabusa δεν έχει καμία τεχνικής φύσεως αλλαγή. Τι σημαίνει όμως αυτό; Τίποτα το φοβερό. Στις ΗΠΑ ονομάζουν μοντέλα 2018, εκείνα που εμείς οι Ευρωπαίοι αποκαλούμε ως μοντέλα 2017. Τόσο μπροστά είναι οι αμερικάνοι! Ως μοντέλα 2019 θεωρούν οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα ή αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί μετά τον Ιούνιο του 2018!

Άρα το γεγονός ότι δεν υπάρχει στις εγκρίσεις τύπου νέα Hayabusa για το 2018, δεν σημαίνει ότι δεν θα δούμε το νέο μοντέλο μετά τον Ιούνιο-Ιούλιο του 2018. Πάνω σε αυτό υπάρχει και μια κάπως σοβαρή πληροφορία που έδωσε ο ιδιοκτήτης του αμερικάνικου site Asphalt & Rubber, που ισχυρίζεται ότι υψηλόβαθμα στελέχη μέσα από την Suzuki του είπαν ότι 100% στα μέσα του 2018 θα βγάλουν Turbo Hayabusa και GSX-R 600/750. Εκείνο όμως που δεν διευκρινίζεται, είναι αν αυτά τα υψηλόβαθμα στελέχη ήταν της Suzuki USA ή της Suzuki Japan. Διότι αν ήταν αμερικάνοι… περισσότερο πρόκειται για ευχή, παρά για πληροφορία εκ των έσω. Επίσης, το γεγονός ότι στο ίδιο άρθρο, ο αμερικανός δημοσιογράφος που ισχυρίζεται ότι έχει την πληροφορία αναρωτιέται αν το νέο Hayabusa θα έχει τον δικύλινδρο κινητήρα turbo που είχαμε δει στο concept Recurcion δεν μας γεμίζει με ιδιαίτερη εμπιστοσύνη.

Οπότε;
Το Hayabusa ανανεώνεται, αλλά την ανανέωσή του θα την δούμε στα μέσα του '18...
 
Θυμίζουμε:
Από τον Φεβρουάριο του '17: Hayabusa 1400 Turbo