Γράφτηκε από: 
τον Κώστα Γκαζή

Yamaha Tracer 9 2023 – Επιβεβαίωση για ραντάρ από τις πατέντες

Όπως το είχαμε ήδη διαπιστώσει από “κατασκοπικές” φωτογραφίες

Στις αρχές Ιουλίου, σας είχαμε δείξει φωτογραφίες στις οποίες φαινόταν το Tracer 9 του 2023 να δοκιμάζεται στον δρόμο, φέροντας αισθητήρα ραντάρ στο μπροστινό του μέρος. Τώρα, οι πατέντες της Yamaha επιβεβαιώνουν την είδηση.

Το ραντάρ χρησιμοποιείται φυσικά για σύστημα Adaptive Cruise Control, ένα τεχνολογικό χαρακτηριστικό που ξεκίνησε να εφαρμόζεται σε premium μοτοσυκλέτες υψηλού κόστους (BMW R 1250 RT, Ducati Multistrada V4, KTM 1290 Super Adventure), αλλά τώρα εισέρχεται και σε μοτοσυκλέτες χαμηλότερου κόστους –σε αυτή τη μορφή μόνο στο μπροστινό μέρος του Tracer.

Ο αισθητήρας του ραντάρ (με τον αριθμό 60 στις πατέντες) θα βρίσκεται ανάμεσα στους προβολείς του Tracer κάτω από ένα πλαστικό κάλυμμα, ενώ απ’ ότι φαίνεται πρόκειται για την ίδια μονάδα ραντάρ της Bosch που χρησιμοποιούν και οι BMW, Ducati και KTM.

Το Adaptive Cruise Control που θα φέρει το Tracer 9 θα δώσει νέες δυνατότητες και premium αέρα στη μοτοσυκλέτα, κρατώντας την επιθυμητή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και προειδοποιώντας τον αναβάτη για κάποια πιθανή σύγκρουση.