Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Αποκλειστική παρουσίαση KTM 790 Duke! [video]

Η πιο σημαντική νέα KTM

Το ολοκαίνουριο 790 Duke είναι η πιο σημαντική μοτοσυκλέτα της KTM αυτή τη στιγμή. Όχι μόνο γιατί καλύπτει το τεράστιο κενό που είχε στη γκάμα της μεταξύ του μονοκύλινδρου 690 Duke και του κτηνώδες δικύλινδρου 1290 Superduke, αλλά και γιατί μας φέρνει έναν ολοκαίνουριο κινητήρα, τον πρώτο δικύλινδρο εν σειρά των Αυστριακών. Έχει σχεδιαστεί με μια εντελώς νέα φιλοσοφία ακραίου μινιμαλισμού, όπου του χαρίζει εξωτερικές διαστάσεις και βάρος αντίστοιχο ενός μονοκύλινδρου! Την ίδια ακριβώς φιλοσοφία ακολουθούν και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη της μοτοσυκλέτας, όπως το πλαίσιο, το υποπλαίσιο και οι αναρτήσεις.

Το πλαίσιο του 790 Duke χρησιμοποιεί τον κινητήρα ως βασικό δομικό στοιχείο του, με αποτέλεσμα να έχει ελάχιστο βάρος και μέγεθος. Το υποπλαίσιο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και είναι ταυτόχρονα το φιλτροκούτι της μοτοσυκλέτας, ενώ μέσα του έχει όλα τα ηλεκτρονικά. Τίποτα πάνω στο 790 Duke δεν είναι περιττό και τίποτα δεν έχει μόνο έναν ρόλο. Το αποτέλεσμα είναι ένα εντυπωσιακά χαμηλό βάρος, με την ζυγαριά της ΚΤΜ να δείχνει 169 κιλά (άδειο) και 174 κιλά (χωρίς καύσιμο).

Στα ηλεκτρονικά βοηθήματα, η KTM δεν έκανε εκπτώσεις και για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία κυβισμού έχουμε cornering ABS και traction control που παίρνουν εντολές μέσω αισθητήρων επιτάχυνσης από την κεντρική μονάδα IMU, όπως στις κορυφαίες superbike. Ταυτόχρονα, ο ψεκασμός ride by wire διαθέτει τέσσερεις ρυθμίσεις απόκρισης (Rain, Road, Sport & Track) με την τελευταία να δίνει την δυνατότητα στο αναβάτη να επιλέξει όποιο συνδυασμό ευαισθησίας επιθυμεί για τα ηλεκτρονικά. Επίσης, πέρα από τον μονόδρομο συμπλέκτη με την υποβοήθηση, ο ψεκασμός έχει τη δυνατότητα να ρυθμίζει το φρένο του κινητήρα στα απότομα κατεβάσματα ταχυτήτων, ώστε να μην μπλοκάρει ο πίσω τροχός. Το Duke 790 διαθέτει quick-shifter Up/Down και ο λεβιές ταχυτήτων μπορεί να γυρίσει ανάποδα για αγωνιστική χρήση πολύ εύκολα, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει όλη η συνδεσμολογία του.

Η έγχρωμη οθόνη TFT του πίνακα οργάνων είναι όμοια με του καινούριου 390 Duke, με αισθητήρα φωτός για αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας και διαθέτει εκτός των άλλων, Bluetooth για σύνδεση και χειρισμό smartphone και συσκευών mp3. Τα φώτα είναι full LED εμπρός-πίσω και οι μανέτες πλήρως ρυθμιζόμενες.

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής τριών διαφορετικών ύψους σέλας μεταξύ 825mm, 800mm και 790mm. Στην τελευταία περίπτωση, εκτός από το μικρότερο πάχος της σέλας, έχουμε και μικρότερες διαδρομές αναρτήσεων.

Οδηγήσαμε την νέα 790 Duke, τόσο στο δρόμο, όσο και στην πίστα όπου η γενική αίσθηση που μας άφησε ήταν αυτή της απόλυτα αρμονικής συνεργασίας των μηχανικών μερών μεταξύ τους και ως αποτέλεσμα νοιώθεις ότι έχεις τον απόλυτο έλεγχο. Είναι από τις μοτοσυκλέτες που δημιουργούν αυτοπεποίθηση στον αναβάτη τους και τον βοηθούν να οδηγάει στα δικά του προσωπικά όρια από την πρώτη στιγμή.  

Το πώς, το γιατί και κάθε λεπτομέρεια από αυτή την μοτοσυκλέτα που βάζει την ΚΤΜ στα χρόνια της ωριμότητας και ανοίγει έναν νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, θα διαβάσετε στο επόμενο τεύχος του ΜΟΤΟ. Μέχρι τότε, σας έχουμε ένα photogallery από το ταξίδι μας στα Gran Canaria όπου την οδηγήσαμε αποκλειστικά για εσάς, και φυσικά ένα teaser video, μέχρι να μοντάρουμε όλα τα πλάνα από τους φιδίσιους δρόμους στο νησί με την καλύτερη άσφαλτο του κόσμου:

Αναμενόμενη ημερομηνία άφιξης στην Ελλάδα: Απρίλιος 2018

Αναμενόμενη τιμή: €11.490

Κινητήρας: Δικύλινδρος εν σειρά

Κυβικά: 799cc

Ιπποδύναμη κατασκευαστή: 105hp/9.000

Εμπρός ανάρτηση: WP, upside/down, 43mm

Πίσω ανάρτηση: WP με ρύθμιση προφόρτισης

Φρένα εμπρός: Ακτινικές δαγκάνες με δύο δίσκους 300mm και ρυθμιζόμενο cornering ABS

Ελαστικό εμπρός: Maxxis 120/70-17

Ελαστικό πίσω: Maxxis 180/55-17

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ: 14 λίτρα

Βάρος κατασκευαστή: 164kg (κενή) 174kg(με υγρά/μπαταρία, χωρίς καύσιμο)

 

Tags: