Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

MotoGP: Άμεση αποβολή Barbera από την ομάδα του!

Βρέθηκε να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ

Η Pons HP40 Racing ανακοίνωσε σήμερα πως ο Augusto Fernandez που αγωνίζεται στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα FIM CEV Repsol Moto2, θα αντικαταστήσει τον Hector Barbera, με τον οποίο η ομάδα έλυσε την συνεργασία της, με τις δύο πλευρές να καταγγέλλουν ταυτόχρονα το συμβόλαιό τους. Αυτό σημαίνει πως το διαζύγιο ήταν συναινετικό, παρόλο που γίνεται τώρα, στην μέση της σεζόν.

Η αιτία, ή μάλλον η αφορμή καθώς ο Barbera έχει ξανά κάνει κάτι αντίστοιχο, είναι πως βρέθηκε να οδηγεί έχοντας υπερβεί τα όρια αλκοόλ και μάλιστα σε σημείο που του έχει κατασχεθεί και το δίπλωμα στο παρελθόν, αλλά έχει τιμωρηθεί και γιατί οδηγούσε ενώ του είχε αφαιρεθεί. Τα παραπτώματά του λοιπόν είναι περισσότερα από ένα ή δύο, πράγμα που οδήγησε την ομάδα να εφαρμόσει την προειδοποίησή της προς εκείνον, και να λύσει το συμβόλαιο στην μέση της σεζόν.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει: «Έπειτα από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Βαλένθια τα ξημερώματα από 7 έως 8/6/2018, η PONS Racing και ο Hector Barbera έλυσαν το συμβόλαιό τους με κοινή συναίνεση. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Barbera για τις υπηρεσίες του και να του ευχηθούμε το καλύτερο για το μέλλον του».

Τι συνέβη εκείνο το βράδυ; Η αναφορά της αστυνομίας που δόθηκε στον ισπανικό τύπο, αναφέρει πως πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον Barbera και βρέθηκε να έχει 0.67mg στην αναπνοή του με όριο το 0.25. Του αφαιρέθηκε άμεσα η άδεια οδήγησης για έναν χρόνο και του επιβλήθηκαν 22 ημέρες κοινωφελούς εργασίας. Ο 31χρονος Barbera έχει συλληφθεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο Barbera περίμενε στο επόμενο αγώνα και ποινή από την οργάνωση για το ατύχημα που προξένησε στο Mugello, ποινή που δεν θα εκτελεστεί καθώς δεν θα αγωνιστεί..

Ο ίδιος τοποθετήθηκε πολύ ώριμα δείχνοντας μεταμέλεια, μετά την ανακοίνωση της ομάδας του: «Θα ήθελα να εξηγήσω τι συνέβη εκείνο το βράδυ, μιας και θεωρώ πως όλοι σας πλέον έχετε διαβάσει την ανακοίνωση της ομάδας μου, ωστόσο δεν θα επεκταθώ σε πολλές λεπτομέρειες. Επισκέφτηκα το σπίτι ενός πολύ καλού μου φίλου που διεξαγόταν πάρτυ γενεθλίων, όταν με σταμάτησαν άντρες της τροχαίας και προχώρησαν σε αλκοτέστ. Ήταν θετικό παρόλο που η συμπεριφορά μου και η ομιλία μου ήταν απόλυτα σωστές, κάτι που τονίζεται και στην αναφορά της αστυνομίας. Αυτή δεν είναι δικαιολογία. Αποδέχομαι το λάθος μου και τις συνέπειες που αυτό επιφέρει. Το χειρότερο είναι οι επιπτώσεις στην οικογένειά μου, τους φίλους και την σύντροφό μου, αλλά και την επαγγελματική μου καριέρα. Από τον επόμενο αγώνα δεν θα συμπορευτώ με την ομάδα μου.»

«Ακόμα και εκείνοι που θεωρούν πως όλα αυτά μου αξίζουν, πράγμα που δεν το αμφισβητώ, θα πρέπει να κατανοήσουν πως αυτή είναι μία πολύ σκληρή στιγμή για εμένα. Το «μετανιώνω» είναι πολύ λίγο για να περιγράψει αυτό που αισθάνομαι.»

«Πήρα πολύ σοβαρά την κίνησή μου στην Moto2 κατηγορία, παρόλο που η επίδοσή μου δεν είναι καλή. Για αυτό και προπονούμαι πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Επιμένω πως αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες για ότι συνέβη. Ωστόσο δεν θα σταματήσω να παλεύω, όσο σκληρά κι αν γίνουν τα πράγματα. Θέλω να ζητήσω συγνώμη για όλους όσους επηρεάστηκαν από την τροπή που είχαν οι πράξεις μου και να ευχαριστήσω όλους όσους με στηρίζουν αυτή την δύσκολη στιγμή…

 

Tags: