Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

MotoGP: Αναβάλλεται ο αγώνας στη Jerez!

Θα ανακοινωθεί νέο πρόγραμμα

Με την κατάσταση της πανδημίας να μην δείχνει υποχώρηση, οι FIM, IRTA και Dorna Sports ανακοίνωσαν την αναβολή του αγώνα στη Jerez που θα πραγματοποιούνταν 1-3 Μαΐου.

Ωστόσο, δεν προχώρησαν στην ανακοίνωση της νέας ημερομηνίας του αγώνα καθώς παραμένει απρόβλεπτη η άρση απαγόρευσης μετακινήσεων. Οι άνθρωποι της διοργάνωσης αναφέρουν πως θα ανακοινώσουν το νέο πρόγραμμα του πρωταθλήματος το συντομότερο δυνατόν.

Παράλληλα, αναβλήθηκαν και οι δεύτερες επίσημες δοκιμές της MotoE, που θα πραγματοποιούνταν στις 8-10 Απριλίου στη Jerez, όπως ακυρώθηκε και ο πρώτος αγώνας των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών στις 1-3 Μαΐου. Αντίστοιχα, η διοργάνωση δεν ανακοίνωσε τις νέες ημερομηνίες για τα MotoE, καθώς περιμένει να σταθεροποιηθεί κάπως η κατάσταση.

Αν οι αγώνες συνεχίσουν να αναβάλλονται, τότε ένα σενάριο είναι να δούμε αρκετούς να ακυρώνονται, αφού για την ανάδειξη του πρωταθλητή δεν είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν και οι 20 αγώνες της σεζόν αλλά μόνο οι 13, όπως ορίζουν οι κανονισμοί.

Από την άλλη ο Ezpeleta έχει τονίσει πως θα προσπαθήσει να γίνουν όλοι, ακόμη κι αν τους κάνει διπλούς ή χωρίς θεατές...

Tags: