Γράφτηκε από: 
τον Κώστα Γκαζή

MotoGP - Απόλυση και 3ου μηχανικού από την ομάδα του Max Biaggi, για βίαιη και αντιαθλητική συμπεριφορά

Μετά την παρεμπόδιση του Adrian Fernandez, τώρα και για τον ξυλοδαρμό του Tom Booth-Amos!

Λίγες μέρες πέρασαν από την αποκάλυψη ενός βίντεο του 2019, που έδειχνε μηχανικό της Moto3 να βιαιοπραγεί στον αναβάτη Tom Booth-Amos, και σε κοινό ανακοινωθέν οι Dorna, FIM και IRTA ανακοίνωσαν πως ο μηχανικός που συνέχιζε την καριέρα του στο MotoGP, απολύθηκε από τη νέα του ομάδαμόλις η τελευταία πληροφορήθηκε για τις πράξεις του.

Όπως είχαμε γράψει, και όπως φαίνεται στο βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως στο twitter στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2022, στο GP της Ταϊλάνδης το 2019, όταν ο Tom Booth-Amos επέστρεψε στα pits μετά από εγκατάλειψη λόγω μηχανικής βλάβης και έβαλε τις φωνές στον μηχανικό του, εκείνος του έριξε σφαλιάρα στο κράνος, και τον κλώτσησε επανειλημμένα βρίζοντας τον! Μάλιστα ο Βρετανός αναβάτης υποστηρίζει πως η ομάδα του (CIP Moto3 team) του ζήτησε να μην αναφέρει σε κανέναν το περιστατικό! Μόλις το βίντεο βγήκε στο διαδίκτυο, τρία χρόνια μετά η CIP Moto3 Team ζήτησε συγγνώμη -κατόπιν εορτής- από τον Booth-Amos, λέγοντας πως είχε απολύσει τότε τον μηχανικό για τη συμπεριφορά του. Όμως ο μηχανικός συνέχιζε να εργάζεται στο paddock, απλά σε άλλη ομάδα η οποία δεν κατονομάζεται στο δελτίο των FIM, Dorna και IRTA. Όπως αποκαλύπτεται από δημοσιογράφους του MotoGP πρόκειται για τον 44χρονο Ιταλό Maurizio Camparau, μηχανικό του John Mcphee στην Sterilgarda Husqvarna Max Racing. 

Οι Dorna, FIM και IRTA, σε κοινό δελτίο τύπου τους στις 5/10/2022 αναφέρονται στο γεγονός δίχως να κατονομάζουν αναβάτη και μηχανικό, καταδικάζοντας έντονα τη συμπεριφορά του μηχανικού.

Παράλληλα, στο δελτίο τύπου αναφέρεται πως οι διοργανωτές του MotoGP και η αρχή του αθλήματος πληροφόρησαν τη νέα ομάδα του μηχανικού για το περιστατικό, με την ομάδα να απολύει τον μηχανικό, ο οποίος δεν θα επιστρέψει στη δουλειά του μετά το GP της Μαλαισίας.

FIM, IRTA και Dorna Sports πιστεύουν πως αυτή ήταν η σωστή απόφαση, και υποστηρίζουν πλήρως την ομάδα που απέλυσε τον μηχανικό.

“Η βίαιη συμπεριφορά δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή, και δεν θα γίνεται ανεκτή. Όλοι μας θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να κάνουμε το MotoGP Paddock το ασφαλέστερο κατά το δυνατόν περιβάλλον  εργασίας.”

Το απίστευτο είναι πως αυτή είναι η ΤΡΙΤΗ πρόσφατη απόλυση μηχανικού από την Sterilgarda Husqvarna Max Racing, την ομάδα του Max Biaggi, με τις δυο πρώτες να αφορούν τους μηχανικούς του Ayumu Sasaki που κατά τη διάρκεια των προκριματικών της Moto3 στο Aragon πιάστηκαν ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ σε βίντεο να εμποδίζουν τον ανταγωνιστή του Sasaki, Adrian Fernandez της Tech3 KTM από το να φύγει από τα pits για να προλάβει το γρήγορο γκρουπ! Πέρα από το πρόστιμο των 2.000 ευρώ και του αποκλεισμού τους από 2 αγώνες που τους επέβαλλε η Dorna, ο ίδιος ο Max Biaggi φρόντισε να τους απολύσει κάνοντας λόγο για "απαράδεκτη συμπεριφορά".