Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

MotoGP Cruthclow: Θέλει να βρεθεί στην Q2 με κομμένο χιαστό!

Έχει έρθει σε συμφωνία με τον πόνο…

Σήμερα ο Crutchlow έκανε κάτι πέρα από την κοινή λογική για να μην χάσει το δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, με κομμένο τον πρόσθιο χιαστό και σπασμένη την κατάφυση της κνήμης, τους γιατρούς να του λένε πως είναι αδύνατο να τρέξει, και το γόνατο πρησμένο, ανέβηκε στην μοτοσυκλέτα! Κατάφερε να τα βγάλει πέρα με τον πόνο που επιφέρει η λύση που συζητούσε εχθές, κάνοντας δηλαδή συνεχείς παρακεντήσεις για να κρατήσει το γόνατο στεγνό από την εσωτερική αιμορραγία και να μπορεί να δουλεύει η άρθρωση.

Όχι μόνο αυτό, αλλά έκανε και τον έκτο χρόνο, κάτι που ο ίδιος απέδωσε στην τύχη, και τις σημερινές συγκυρίες ενώ εξακολουθεί να θεωρεί πως παρόλο που άντεξε μέχρι την FP2 δεν μπορεί να εγγυηθεί πως θα τα καταφέρει το ίδιο και τις επόμενες δύο ημέρες! Μακάρι να καταφέρω να είμαι απευθείας στην Q2 ώστε να μην αναγκαστώ να οδηγήσω περισσότερο περνώντας από την Q1, τόνισε αμέσως μετά την FP2 προσθέτοντας επίσης πως το μόνο που ήθελε ήταν να αποχωρήσει για να ξεκουραστεί.

Του αξίζουν συγχαρητήρια που τα κατάφερε! Για εμάς ήταν σχεδόν σίγουρο πως δεν θα μπορούσε να ολοκληρώσει τις δοκιμές, πόσο μάλιστα να βρεθεί στην δεκάδα. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ηρωισμού, όπως του Lorenzo, ή του Pedrosa που μετρά δεκάδες σπασμένα κόκκαλα, και που αμφότεροι μπορούν να επιστρέψουν την επόμενη ημέρα από χειρουργείο, όμως εδώ η περίπτωση του Crutchlow είναι διαφορετική. Κι αυτό γιατί πολύ απλά δεν έχει λύσει το πρόβλημα αλλά ανεβαίνει στην μοτοσυκλέτα με ένα προβληματικό γόνατο και με μόνη λύση να περνά από την εξαιρετικά επίπονη παρακέντηση μέσα στην ημέρα, για να απομακρύνει το υγρό που διαρκώς συσσωρεύεται.

Όπως έχει πει και ο Lorenzo, αυτοί είναι απαραίτητα ηρωισμοί αν θέλεις να λέγεσαι επαγγελματίας αναβάτης, και ο Crutchlow αυτή την στιγμή προσθέτει άλλον έναν στο ενεργητικό. Μόνο το ρίσκο να υπολογίσει κανείς, από μία νέα πτώση, διπλά καταστροφική στην περίπτωσή του…

Θυμίζουμε πως το γόνατο το είχε τραυματίσει δύο μέρες πριν, σε προπόνηση με ποδήλατο…

Tags: