Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

MotoGP δοκιμές Sepang: Πρώτη η KTM, καβάλησε ο Lorenzo

Στρώνοντας το χαλί στους εργοστασιακούς

Στη Sepang οι δοκιμαστές προετοίμασαν τις ολοκαίνουριες μοτοσυκλέτες του 2020, εν αναμονή της άφιξης των εργοστασιακών αναβατών, οι οποίοι θα καβαλήσουν για πρώτη φορά τις ολοκαίνουριες μοτοσυκλέτες τους την Παρασκευή και για τρεις ημέρες έως την Κυριακή. Μέχρι τώρα, ταχύτερη όλων ήταν η ομάδα της KTM, κάτι αναμενόμενο αφού βρέθηκε σύσσωμη εκεί έχοντας μαζί της και τον Pol Espargaro, ο οποίος έχει κάνει και τον ταχύτερο χρόνο έως τώρα με 1:59.444. Εκείνο που δεν ήταν καθόλου αναμενόμενο ήταν το γεγονός πως τις δύο πρώτες ημέρες στην κορυφή των ταχύτερων αναβατών βρισκόταν το όνομα του Dani Pedrosa! Έχει αναφερθεί πολλές φορές από τους αρχιμηχανικούς των ομάδων και κυρίως από τους εργοστασιακούς οδηγούς, πως λόγω της μικρής χρονικής διάρκειας των επίσημων δοκιμαστικών, έχει γίνει πλέον πολύ σημαντικό οι δοκιμαστές να είναι πολύ γρήγοροι ώστε να ετοιμάζουν τις μοτοσυκλέτες όσο καλύτερα γίνεται για τον ρυθμό του αγώνα.

Όμως κανείς δεν φανταζόταν πως θα βλέπαμε τους αναβάτες εξέλιξης να είναι πιο γρήγοροι από τους εργοστασιακούς αναβάτες, όπως έγινε σε αυτές τις δύο πρώτες ημέρες. Κι ίσως το ίδιο να συμβεί και το τριήμερο που μας έρχεται με την ομάδα της Yamaha, αφού σήμερα ο Jorge Lorenzo καβάλησε ξανά για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια την Yamaha M1. Ο ισπανός πολυπρωταθλητής είχε πάει από χθές στην πίστα και μάλιστα είχε φορέσει την νέα δερμάτινη φόρμα του, όμως δεν οδήγησε. Σήμερα μπήκε στην πίστα τρεις φορές μόνο, κάνοντας λίγους γύρους. Στην πρώτη του είσοδο έκανε μόλις τέσσερεις γύρους, αλλά σημείωσε χρόνο 2:04.650 και την τρίτη φορά κατέβηκε στο 2:02.000 που είναι άκρως εντυπωσιακός χρόνος.

Το επόμενο τριήμερο θα οδηγήσουν οι εργοστασιακοί αναβάτες, όμως υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να δούμε μαζί τους και τον Jorge Lorenzo. Αν συμβεί αυτό και είναι πιο γρήγορος από τους  εργοστασιακούς αναβάτες, να είστε βέβαιοι πως θα ξεκινήσει μεγάλη κουβέντα για την επιστροφή του στην ενεργό δράση. Ήδη κυκλοφορούν φήμες για την συμμετοχή του ως wild card σε κάποιους αγώνες μέσα στη χρονιά. Σε ερώτηση που έγινε γι' αυτό το θέμα στη Yamaha, η επίσημη απάντηση ήταν πως δεν υπάρχει προς το παρόν τέτοια σκέψη, αλλά δεν το αποκλείουν κιόλας…

Από τα box των υπόλοιπων ομάδων, η Aprilia με την καινούρια V4 μοτοσυκλέτα της περιμένει σήμερα την τελική απόφαση για την ποινή του Iannone, ώστε να ξέρει ποιοι τελικά θα οδηγήσουν τις μοτοσυκλέτες της φέτος! Έως τώρα, τη μοτοσυκλέτα του 2020 έχει οδηγήσει μόνο ο Bradley Smith, ενώ ο Lorenzo Savadori οδήγησε μόνο την περσινή. Στην Repsol Honda ο Alex Marquez έκανε όσους περισσότερους γύρους μπορούσε για να προσαρμοστεί στα δεδομένα των MotoGP, όμως έχασε την τρίτη ημέρα καθώς όλη η ομάδα έπρεπε να βρίσκεται στην παρουσίασή της στην Ινδονησία.