Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

MotoGP: Έδιωξαν τον Fenati από την ομάδα! Τι λέει ο ίδιος καθώς αποχαιρετά την καριέρα του

Το τελευταίο κεφάλαιο αυτής της ιστορίας

Οι εξελίξεις τρέχουν ραγδαία για τον Fenati έπειτα από την χθεσινή του επίθεση στον Manzi και την δημόσια κατακραυγή που δέχτηκε, και είναι όλες τους αρνητικές. Η ομάδα του, Marinelli Snipers Team, έλυσε σήμερα το μεσημέρι το συμβόλαιο που είχε μαζί του έως τέλος αυτής της σεζόν. Για το 2019 ο Fenati είχε συμβόλαιο με την MV Agusta, και λέμε είχε, γιατί ο κ. Castiglioni όπως όλα δείχνουν, επεξεργάζεται αυτή την στιγμή τον τρόπο με τον οποίο θα ακυρώσει το συμβόλαιο του Fenati, ρίχνοντας την ταφόπλακα στην καριέρα του.

Η ομάδα του Fenati, Marinelli Snipers Team, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Έτσι έχουν τα πράγματα: Μπορούμε πλέον να ανακοινώσουμε (με την έννοια πως έχουν ξεκινήσει τις διεργασίες από εχθές αλλά τώρα υπογράφηκε η λύση του συμβολαίου) πως τερματίζουμε την συνεργασία μας με τον Romano Fenati, για την αντιαθλητική, επικίνδυνη και ζημιογόνα συμπεριφορά του που τραυματίζει την εικόνα όλων μας. Με βαθιά λύπη πρέπει να τονίσουμε πως η ανεύθυνη πράξη του έθεσε σε κίνδυνο την ζωή ενός άλλου αναβάτη και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανένα τρόπο. Από αυτή την στιγμή, ο αναβάτης δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε άλλο αγώνα με την ομάδα.

Η ομάδα μας, οι Marinelli Cucine, Rivacold και όλοι οι χορηγοί καθώς και όλοι οι άνθρωποι που πάντα τον υποστήριζαν αισθάνονται την υποχρέωση να απολογηθούν σε όλους τους οπαδούς του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

MotoGP: Υπάρχει Δεδικασμένο για την επίθεση του Fenati στον Manzi!

Λίγο αργότερα ο ίδιος ο Fenati εξέδωσε την παρακάτω απολογητική ανακοίνωση, για τα γεγονότα της Κυριακής στο Misano:

«Ζητώ συγνώμη στον κόσμο του αθλήματος.

Σήμερα το πρωί, με καθαρό μυαλό, εύχομαι απλά να ήταν όλα αυτά ένα κακό όνειρο. Όσο αναλογίζομαι εκείνες τις στιγμές τόσο συνειδητοποιώ πως έκανα μία άσεμνη χειρονομία, δεν ήμουν άντρας!

Ένας άντρας θα είχε ολοκληρώσει τον αγώνα, και θα αναζητούσε στην επιτροπή την δικαιοσύνη για τα γεγονότα που είχαν προηγηθεί.

Δεν έπρεπε να αντιδράσω στην πρόκληση.

Η κριτική που δέχτηκα ήταν σωστή και κατανοώ την έχθρα απέναντι στο πρόσωπό μου.

Θέλω να ζητήσω συγνώμη σε όλους όσους πίστεψαν σε εμένα και όλους όσους ζημιώθηκαν από την πράξη μου.

Βγήκε προς τα έξω μία αισχρή εικόνα για εμένα αλλά και το άθλημα.

Δεν είμαι έτσι, οι άνθρωποι που με γνωρίζουν καλά το ξέρουν αυτό!

Στην καριέρα μου ήμουν πάντα ένας δίκαιος αναβάτης. Στην περσινή σεζόν ήμουν ένας από τους λίγους που είχε μηδενικές ποινές, δεν έχω θέσει ποτέ την ζωή κάποιου σε κίνδυνο, το αντίθετο, πάντα τόνιζα πως υπάρχουν αναβάτες που είναι επικίνδυνοι εξαιτίας του στιλ οδήγησης που έχουν υιοθετήσει.

Ωστόσο είναι δυστυχώς αλήθεια, έχω έναν παρορμητικό χαρακτήρα, όμως δεν είχα πρόθεση να πληγώσω έναν αναβάτη όπως είμαι κι εγώ. Απλά ήθελα να του δώσω να καταλάβει πως ό,τι έκανε ήταν επικίνδυνο και πως μπορούσα κι εγώ να κάνω κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκανε εκείνος σε εμένα!

Δεν θέλω να δικαιολογήσω τον εαυτό μου, κατανοώ ότι οι πράξεις μου δεν είναι δικαιολογήσιμες, θέλω μονάχα να απολογηθώ σε όλους.

Τώρα θα έχω τον χρόνο να συλλογιστώ και να καθαρίσω το κεφάλι μου»

Την ίδια στιγμή ο κ. Castiglioni έκανε μία δήλωση μέσω του Instagram πως δεν επιθυμεί να υλοποιηθεί το συμβόλαιο του Fenati με την MV Agusta που ξεκινούσε από το 2019.

Όσο όμως γράφονταν αυτές οι γραμμές, η MV Agusta έστειλε επίσημο δελτίου τύπου, δηλώνοντας πως έχει ήδη αποδεσμεύσει τον Fenati! Αυτό ουσιαστικά τερματίζει την καριέρα του Ιταλού καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο να αποκτήσει συνεργασία με άλλη ομάδα..

Το δελτίο τύπου της MV Agusta:

Το σοβαρό παράπτωμα του Romano Fenati απέναντι στον Stefano Manzi κατά τον αγώνα της Moto2 στο Misano θα έχει αντίκτυπο στο μέλλον, πέρα από την μαύρη σημαία που του έδειξαν και τον αποκλεισμό από δύο αγώνες. Η MV Agusta δεν θα αντιπροσωπευθεί από τον Fenati το 2019, την χρονιά που το εργοστάσιο του Varese θα επέστρεφε στο κορυφαίο επίπεδο των αγώνων μοτοσυκλέτας. Το συμβόλαιο του Romano Fenati με την MV Agusta Reparto Corse Forward Racing Team έχει ακυρωθεί.

Ο κ. Giovanni Castiglioni, πρόεδρος της MV Agusta είπε: «Σε όλα τα χρόνια που παρακολουθώ αγώνες, δεν έχω δει ποτέ μία συμπεριφορά τόσο επικίνδυνη όσο αυτή. Ένας αναβάτης που μπορεί να ενεργήσει με αυτό τον τρόπο δεν γίνεται να αντιπροσωπεύσει τις αξίες της εταιρίας και του ονόματός μας. Για αυτό τον λόγο, δεν θέλουμε να είναι ο αναβάτης με τον οποίο η MV Agusta θα επιστρέψει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο κ. Giovanni Cuzari, ιδιοκτήτης της ομάδας πρόσθεσε: «Έπειτα από το ντροπιαστικό επεισόδιο ανάμεσα στον Romano Fenati και Stefano Manzi, είναι αδύνατο για την ομάδα να διατηρήσει την προγραμματισμένη συνεργασία από τον αναβάτη του Ascoli για την σεζόν του 2019. Η συμπεριφορά του Fenati είναι διαμετρικά αντίθετη με την αθλητική ιδεολογία της Forward Racing Teamκαι και της MV Agusta. Για αυτό τον λόγο, παρόλο που το μετανιώνουμε πικρά, είμαστε αναγκασμένοι να ακυρώσουμε κάθε σχεδιασμό που περιλάμβανε τον Fenati. Το άθλημά μας είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και κάθε πράξη που ελλοχεύει μεγαλύτερο ρίσκο για τους αναβάτες, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε συμπεριφορά αυτού του είδους από έναν μελλοντικό μας αναβάτη».

Δύο χρόνια πριν τα ίδια προβλήματα: Επίσημα εκτός Sky RT - VR46 ο Romano Fenati, αντικαθίσταται από τον Lorenzo Dalla Porta!

Κι έτσι, μετά από μία πράξη που ο ίδιος θα ήθελε να είχε συμβεί σε εφιάλτη και όχι στην πραγματικότητα, η καριέρα του Fenati σταματά απότομα. Άλλωστε αντίθετα με αυτό που ο ίδιος πιστεύει για τον εαυτό του και που αμυδρά παραδέχεται, λέγοντας πως είναι παρορμητικός, είναι μισή αλήθεια. Το τεράστιο πρόβλημα είναι πως δημιουργεί πρόβλημα στην συνοχή και την λειτουργία της ομάδας κι αυτό δεν μπορεί να συγχωρεθεί. Μία ομάδα στην οποία δεν μιλιούνται μεταξύ τους, είναι αδύνατο να έχει αποτέλεσμα. Εξαιτίας όμως του ταλέντου που έχει, του έχουν δοθεί ευκαιρίες να επανορθώσει ωστόσο κι αυτές τελειώνουν. Την δεύτερη ευκαιρία του άλλωστε την είχε από καιρό, όταν ο Rossi τον έδιωξε από την VR46 πριν από δύο χρόνια. Τώρα είναι εξαιρετικά δύσκολο να του δοθεί και τρίτη…

Όπως είπε και ο ίδιος, μετά το τέλος του αγώνα θα μπορούσε να κάνει όλες τις κινήσεις που προβλέπονται, να προβεί σε δηλώσεις, να τσατιστεί, να φωνάξει.. αλλά μέχρι εκεί. Πιάνοντας το φρένο του Manzi ενώ πήγαιναν με διακόσια χιλιόμετρα είναι μία πράξη που ξεπερνά τον αθλητικό νόμο. Είναι μία κανονική επίθεση που εκτός από τον τερματισμό της καριέρας του, πρέπει να τον φέρει αντιμέτωπο με το αστικό δίκαιο!