Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

MotoGP Le Mans: Ο Kornfeil περιγράφει το MX άλμα στην Moto3 [video]

Η τηλεμετρία έδειξε σχεδόν 10 μέτρα μήκος…

Ο Jakub Kornfeil της Moto3 επέδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά, χρησιμοποιώντας την μοτοσυκλέτα του Bastianini ως αναβατήρα για ένα εντυπωσιακό άλμα που έφτασε να γίνει “internet meme”, ο ίδιος εξηγεί πως η προπόνηση στο motocross τον βοήθησε να πάρει μερικές άμεσες αποφάσεις, και τι πραγματικά συνέβη εκείνες τις στιγμές..

Στον αγώνα της Moto3 που είχε αρκετές πτώσεις, ο Kornfeil ήταν μέρος του γκρουπ των πρώτων, όταν ο Enea Bastianini έπεσε μπροστά του και η Honda έγινε ράμπα, εκτοξεύοντας την KTM στον αέρα, σε ένα εντυπωσιακό στιγμιότυπο:

video από όλες τις κάμερες που αποθανάτισαν το μοτοκροσάδικο άλμα στον αγώνα της Moto3

«Είδα ξαφνικά την μοτοσυκλέτα μπροστά μου», περιγράφει ο Jakub Kornfeil "και εκείνη την στιγμή ήξερα πως μπορούσα να κάνω το τέλειο άλμα… Είπα ΟΚ, θα είναι όπως την προπόνηση motocross, απλά άνοιξε το γκάζι και προσπάθησε να μείνεις στην μοτοσυκλέτα! Όταν προσγειώθηκα το παχύ στρώμα από χαλίκι ήταν πολύ μαλακό και δεν κατάλαβα τίποτα. Το πρόβλημα ήταν πως στον αέρα άνοιξε ο αερόσακος της στολής και με έκανε να αισθάνομαι πολύ άβολα, όταν προσγειώθηκα ούτε κι εγώ ξέρω πώς το έσωσα!»

«Απλά κράτησα το γκάζι ανοικτό, ήταν το μόνο πράγμα στο μυαλό μου εκείνη την στιγμή, δεν προλάβαινα να σκεφτώ κάτι άλλο, -κράτα το γκάζι- είπα μέσα μου γιατί ξέρω από το motocross πως στην προσγείωση θέλεις το γκάζι ανοικτό. Το επόμενο πρόβλημα ήταν τα γεννητικά μου όργανα… στο τελευταίο γύρο είχα έντονο πόνο!»

«Αργότερα είδαμε με την ομάδα ακριβώς τι είχε συμβεί, η πίσω ανάρτηση τερμάτισε την διαδρομή της, και το υποπλαίσιο της σέλας είχε σπάσει, παρόλο που εγώ συνέχισα κανονικά. Το υποπλαίσιο της σέλας είναι ένα ενιαίο κομμάτι από carbon, και δεν άντεξε την πίεση, που είναι και λογικό. Ευτυχώς ολοκλήρωσα τον αγώνα έκτος. Η τηλεμετρία έδειξε πως έφτασα σε μήκος 9.6 με 9.7 μέτρα, περίπου 10 που είναι αρκετά μεγάλη απόσταση!»

Ο Jakub Kornfeil της Prustel KTM:

Tags: