Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

MotoGP Misano – FP1/FP2: Η βροχή έφερε εκπλήξεις!

Ταχύτερος όλων ο Vinales με Aprilia

Ο Maverick Vinales Με το  Aprilia ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές για το GP του MIsano, καθώς ο Ισπανός κατάφερε να γράψει τον ταχύτερο χρόνο σε δύσκολες συνθήκες από πλευράς καιρού.

Το ξεκίνημα του αγωνιστικού τριημέρου ήταν ονειρικό για την Aprilia, καθώς ο δεύτερος ταχύτερος χρόνος ήταν κι αυτός με μοτοσυκλέτα του ιταλικού εργοστασίου με τον Aleix Espargaro να συνεχίζει το σερί των καλών αποτελεσμάτων. Γρήγορα όμως, ο Marc Marquez έγραψε καλύτερο γύρο από τα δύο Aprilia, αλλά ο Vinales δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση και πέρασε ξανά μπροστά στον σχετικό πίνακα. Ο έτερος αναβάτης που εκτός από τον Vinales κατάφερε να γράψει χρόνο κάτω από το 1:33, ήταν ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Francesco Bagnaia ο οποίος μάλιστα πέρασε επικεφαλής. Πολύ γρήγορα τον ακολούθησε ο team mate του Jack Miller, αλλά ο Vinales για άλλη μια φορά δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο Ισπανός συνέχισε να κατεβάζει χρόνους μετά από συνεχόμενους γύρους με τα ίδια ελαστικά πλησιάζοντας τον χρόνο του Bagnaia, αλλά ο Mir με το Suzuki ήταν αυτός που έγραψε τον ταχύτερο χρόνο.

Χρειάστηκε όμως μόλις ένας γύρος για να ξαναπάρει ο Vinales τα σκήπτρα την στιγμή που οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν δραματικά στο Misano, με την δυνατή βροχή να δυσκολεύει τους αναβάτες και ελάχιστους από αυτούς –όπως ο Marquez και ο Rins- να μένουν στην πίστα μέχρι την πτώση της καρό σημαίας.

Στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά η πίστα ήταν βρεγμένη στην αρχή, γεγονός που οδήγησε και στις εξόδους των Rossi και Miller στην όγδοη και πρώτη στροφή της πίστας αντίστοιχα, χωρίς πτώσεις ευτυχώς, σε αντίθεση με τον Bastianini που έπεσε στην πρώτη στροφή χάνοντας το μπροστινό του Ducati στα φρένα.

Οι πρώτοι γρήγοροι γύροι έγιναν από τον Iker Lecuona με το ΚΤΜ της Tech3, με τον Marc Marquez όμως να γράφει πιο γρήγορο χρόνο σε πολύ μικρό διάστημα. Όσο περνούσε η ώρα οι χρόνοι έπεφταν, με τους αναβάτες της Ducati, Miller και Zarco να απειλούν τους χρόνους των Lecuona και Marquez. Οι δυο τους άλλαξαν μεταξύ τους πολλές φορές την πρωτοπορία στον πίνακα των χρόνων, ενώ στον ρυθμό τους μπήκε και το τρίτο Ducati του Bagnaia. Ο Ιταλός μάλιστα κατάφερε να γράψει ταχύτερο χρόνο από τον Zarco με το 1-2-3 της Ducati να παραμένει ως το τέλος των δοκιμαστικών, αλλά με διαφορετική σειρά, αφού ο Zarco ήταν τελικά ο ταχύτερος όλων, ο Bagnaia δεύτερος και ο Miller τρίτος. Την πρώτη πεντάδα των χρόνων συμπλήρωσαν οι Mir και Marquez, ενώ ο χρόνος του Vinales από τα FP1 δεν καταρρίφθηκε.